6. april 2008

Zlata medalja slovenskemu inovatorju

Slovenski inovator Aleksander Polutnik je na Salonu novosti v Ženevi prejel zlato medaljo za izvirno inovacijo - posebno monokolo.

Član Aktivnih slovenskih inovatorjev (ASI) je na inovacijskem sejmu predstavil posebno monokolo, imenovano eniCycle, katerega prednosti sta električni pogon in ravnovesje, ki ga vzpostavlja sam od sebe s pomočjo giroskopa. Poleg najvišjega priznanja za inovativnost si je slovenski inovator prislužil tudi posebno priznanje novinarjev, ki so monokolo uvrstili na prvo mesto kot medijsko zanimivo novost.

Na enem največjih svetovnih inovacijskih sejmov, ki je potekal od 2. do 6. aprila, je sodelovalo 726 inovatorjev iz 45 držav, predstavljenih pa je bilo 1.018 novih izumov. Polutnik je bil na sejmu edini slovenski predstavnik


Vir: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=9&c_id=169749&rss=1
Objavil: Milan Kren

1 komentar:

Anonimni pravi ...

ta izdelek sem danes videl na predstavitvi. Me je res navdusil kako je narejen in kako se premika. Morem reci cudovito. Baterija zdrzi do 30km na ravnini in ima najvecjo hitrost 15km/h. Ce ti ni za hodit pametna stvar. Je pa treba opoziriti na to na kar je ze sam inovator, da v SLO ni bilo nikakršnega posluha in sodelovanja in od Slovenije ni prejel niti ficka. Tukaj pa se je treba zamislit in vprasati. Iz taksnih razlogov ni toliko inovacij kot verjamem, da bi jih lahko bilo.

lp

Jure Kolarič