7. april 2008

BONOMAT - avtomatska prodaja študentskih bonov

BONOMAT – avtomatska prodaja študentskih bonov

Študentski boni - problem, ki nastaja že nekaj let in vprašanje kdaj bo zagledal zeleno luč bonomat, se vedno znova sprašujeva ko morava v vrsti pred Gaudeamusom čakati za nakup bonov, kljub temu da je najin čas omejen na eno uro, kajti že čez eno uro imava predavanja-vaje, na EPF Mb, Razlagovi ulici, ki je od naj bližje prodajalne oddaljena 10 min hoje, pa še jest bi morala. Prav tako nastane problem med vikendom in praznikih zaradi zaprtja prodajnih mest.

Nakup bi spominjal na nakup pijače in drugih izdelkov iz avtomata (delikomat). Ob nakupu bi bilo potrebno vstaviti študentsko izkaznico, izbrati bone, s tem se ti avtomatsko sešteva vrednost nakupa ter odštevajo boni, ki ti pripadajo za tekoči mesec. Po opravljeni storitvi moraš vstaviti ustrezno vsoto denarja, saj bi bonomat sprejemal bankovce za 5€, 10€, 20€ ter vse kovance.

Cena enega bonomata bi bila okoli milijon tolarjev, od česar naj bi vsaj polovico pokrili s sponzorskim denarjem. Bonomat naj bi bil tako sprva le dopolnilna dejavnost prodajalnam z boni, ki mesečno prodajo 800 tisoč bonov. Čakalna vrsta bi se iz 3 in pol minut predvidoma zmanjšala le na 30 sekund.

Pozitivne lastnosti tega novega načina kupovanja bonov so predvsem krajše čakalne vrste, na dolgi rok pa bi to pomenilo tudi manjše stroške za ŠOU, kajti zmanjšalo bi se število delavcev, povečanje prodajnih mest oz. postavitev bonomatov na fakultetah v bližini restavracij ter študentskih domov, prav tako pa bi bili bonomati dostopni 24h.

Pučko Natalija in Mišo Tanasič

7 komentarjev:

Robert F. pravi ...

Zelo odobravam nek nov način prodaje bonov, da se izognem vrsti in neprijaznim obrazom, ki me vedno tam pričakajo. So pa takšen projek že par let nazaj pripravli eni študenjte in ni bilo uspeha.
Drugač predlagam drugačen način in sicer vsaka kartica ima magnetni trak..in bi prek pos terminala v restavraciji odčitali bon..ali pa preko mobilnih telefonov, ki jih ima vsak..
..kr pri teh avtomatih še moreš vedno nekam it po bone...

Anonimni pravi ...

če bi to res zaživelo bi blo super. ker tisto čakanje tam in ono da nima € da ti vrne mi že gre krepko na živce. sicer pa to bi morali na vsaki fakulteti postavit in bi bla to super zadeva za prihodnje generacije. mi verjetno tega ne bomo dočakali.

lp
luka kolarič

Anonimni pravi ...

Takšno stvar zelo podpiram;) Izognili bi se ne samo gneči,neprijaznim uslužbencem...temveč tudi vračanju točnih zneskov,mogoče bi pa znali tile bonomati bolje zračunati, koliko morajo vrnati,kot pa sedaj...je pa res,kdaj bo to začelo funkcionirati???...;)

Polonca S.

Anonimni pravi ...

Študenjte večkrat nimajo časa za nakup bonov, zaradi obveznosti na faksih. Sedanji delovni čas prodaje bonov pa tudi ni primeren za vse. Pa tudi pri nakupu enega bona te včasih uslužbenci čudno gledajo. Vse te nevšečnosti bi zagotovo rešil bonomat. Samo kdaj???

Marko Balant

Anonimni pravi ...

Dobra stvar, če bi jo uvedli, saj tako kot je bilo že rečeno čakalne vrste bi se sprostile,in bi tako prihranili nekaj časa, razen seveda, če bi kdo preveč zakompliciral pri svoji izbiri.)

Polona Majarič

Anonimni pravi ...

Če bi bilo tako, bi bilo za nas prelepo. Sicer je pa to super ideja!

Renata H.

Anonimni pravi ...

Konec čakanja v vrsti? Super!!!

Barbara M.