9. april 2008

Namesto ročne ure kar miniaturni računalnik




Podjetje Yanko Design razveseljuje računalničarje z idejno zasnovo izjemno kompaktne naprave, ki združuje ročno uro in nepogrešljivi računalnik. Napravica velikosti 5*2*18 cm je opremljena z zmogljivim računalniškim sistemom, ki ponuja izjemno bogate funkcije, katere izbiramo kar s prstom na zaslonu, občutljivemu na dotik. Digitalno dvoživko lahko uporabljamo za surfanje po svetovnem spletu, prikazovanje slik, predvajanje glasbenih in video datotek ter povezovanje z zunanjimi napravami. Napravica InfoLive se odlično obnese tudi pri zajemanju nepozabnih trenutkov, saj je opremljena s kakovostnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 1,3-milijonov točk. Uporabniški vmesnik je grafično skrbno dodelan in sila enostaven za uporabo. Vsestransko uporabna ročna ura prihodnosti InfoLive naj bi bila naprodaj v teku naslednjega leta. O njeni ceni in dobavljivosti lahko vsaj zaenkrat le ugibamo.

Avtor: Jana Šuc
Vir: www.racunalniske-novice.com

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Zelo dobra stvar, saj bo ena stvar nosila funkcijo večih in ne bomo rabili nositi z seboj večih stvari. Jaz mislim da bo zelo uporabna, vprašanje pa je še samo cena.

lp
Mišo Tanasić

Rok pravi ...

Zagotovo lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo prihod podobnih izdelkov na trg. Vprašanje, ki se tu postavlja je, kakšna bo cena teh izdelkov(na začetku verjetno zelo visoka), kakovost, uporabnost(omenjen izdelek ima fotoaparat z 1,3mil. pikami, kar je danes zelo malo),itd...vendar se bodo ti izdelki, tako kot vsi ostali, s časoma izboljševali in dobivali konkurenčne izdelke, ki bodo povzročili tudi zmanjševanje cen, vendar do tedaj bo preteklo še kar nekaj časa.

Rok Nemec

Rok Šnajder pravi ...

stvarca zanimiva za dokazovanje nekega imidža, iz telefonov na ročne ure..zanimivo:)
Bojo nepridipravi imeli več razlogov za opravljanje svojega dela:)
Drugače pa mislim da vseeno nebo zasenčilo standardnih ur.
Lp