23. april 2008

Novi audi Q5: športen in vsestranski


Novi audi Q5 združuje dinamiko športne limuzine s prilagodljivo notranjostjo in raznolikimi možnostmi za prosti čas in družino. Močni in učinkoviti motorji, stalni štirikolesni pogon quattro ter odzivno podvozje tvorijo tehnično osnovo za ceste in brezpotja. Pozornost vzbuja sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko S-tronic in voznodinamični sistem audi drive select. Pri Audiju za SUV pravijo, da je dinamičen, vsestranski in udoben.

Že dimenzije kažejo na to, da gre za športno terensko vozilo z novo podobo. Audi Q5 je dolg 4,63 metra in širok 1,88 metra, v višino pa meri le 1,65 metra. Pohvali se lahko tudi z nizkim količnikom zračnega upora (cx = 0,33).
Design audija Q5 je s športno eleganco, ostro začrtanimi linijami in ravnimi površinami popoln odraz značaja znamke Audi. Na obeh straneh velike mreže hladilnika z enodelnim okvirjem izstopata markantna žarometa. Kot dodatna oprema so na voljo biksenonske luči in dnevne luči s svetlečimi diod


Avtor: Matic Močenik

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ne vem zakaj je Audi tako dolgo čakal s tem "malim" terencem, ker kot vidimo ima konkurenca že avtomobile tega razreda že na trgu...

Gašper

Anonimni pravi ...

Komaj čakam september....Da vidim kaj zmore ...

Mitja Gmajner

Anonimni pravi ...

Audi je do zdaj še vedno presenetil, zato verjamem da bo tudi z nekoliko pomanjšano različico sedanjega Q7 pometel s konkurenco ;)

lp
Tina Ferk

Rok Šnajder pravi ...

Bomo videli njegove veličine septembra..pa tudi kako je audi izboljšal samo verigo teh luxuznih avtomobilov
lp

Rok Šnajder pravi ...

Bomo videli njegove veličine septembra..pa tudi kako je audi izboljšal samo verigo teh luxuznih avtomobilov
lp

Anonimni pravi ...

Ne vem, kaj je Audi čakal tak dolgo, saj je kot je že prej kolega omenil na trgu že veliko malih terencev. Verjamem pa, da se bo veliko ljudi odločilo za ta avtomobil, saj jim je bil Q7 prevelik ,ta pa bo pravšnji. To seveda mislim na tiste, ki prisegajo na znamko Audi in še na tiste, ki jih bo novi Q5 očaral.

Lp
Mišo Tanasić