23. april 2008

Ko pogledaš na zapestje in ne veš ali bi najprej pogledal koliko je ura, poklical prijatelja ali zagnal računalnik

Ročna ura in mobilni telefon sta nepogrešljiva pripomočka v sodobnem življenju. Japonski strokovnjaki so uporabni napravi združili skupaj in oblikovali ročno uro z mobilnim telefonom EGP-WP98. Štirifrekvenčni mobilnik je ujet v kompaktno ohišje, ki je odporno na tekočine, udarce, padce, prah in druge škodljive snovi ter lahko brez okvar zdrži tudi več ur potopljen v vodi. Glavna aduta vsestransko uporabnega izdelka sta vgrajen energijsko varčni procesor takta 266 MHz in prednameščeni operacijski sistem Windows CE. Za izbiro bogatih funkcij je na voljo organski zaslon s 3,7-cm diagonalo, ki je povrh vsega še občutljiv na dotik. Podatke shranjujemo na pomnilniške kartice vrste T-flash do kapacitete 1 GB (kartica je priložena). Pri preživljanju prostega časa nam bosta
Računalnik, mobilni prišla v poštev kakovostni predvajalnik večpredstavnostnih vsebin telefon in ročna ura v enem! in digitalni fotoaparat visoke ločljivosti. Podjetje seveda ni pozabilo na nepogrešljive povezave Bluetooth, Wi-Fi in USB. Vodoodporna ročna ura z mobilnim telefonom EGP-WP98 zagotavlja do 80-urno avtonomijo v pripravljenosti in do tri ure pogovorov. Dobrih 400 evrov vredna visokotehnološka napravica bo na trg Evropske unije prispela kmalu.

Avtor: Antonjana Šuc
Vir: www.racunalniske-novice.com

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Kam gre ta razvoj... Še pred dvema letoma sem za isto ceno kupil manj zmogljivejši mobilnik (takrat višek tehnologije), ki je tudi nekajkrat težji in večji.
Mam pa eno vprašanje, in sicer, kako je kaj s segrevanjem naprave, kajti dejstvo je, da kakršenkoli procesor oddaja veliko toplote?

Mitja Gmajner

Jana Šuc pravi ...

Heh Mitja...zdej si me pa dobu:) Če pa slučajno najdem kje na internetu ta podatek sporočim (čeprav mislim oz. vsaj upam, da so pri sami izvedbi nekako odravili to težavo, saj bi lahko ta težava imela zelo neprijetne stranske učinke tako za uporabnika kot tudi podjetje)

LP

Unknown pravi ...

Zelo zanimivo. Zelo priročno. Ampak mislim, da je vseeno boljše imet te tri stvari ločene, saj so vseeno bolj pregledne, kot pa da imaš računalik v uri. Je pa res, da če potrebuješ nekaj na hitro, je to najboljša možna varianta.

Jasmina Ahej

Unknown pravi ...

Osebno menim, da so japonci dosti bolj odprti za tovrstne produkte saj so navsezadnje tudi dosti bolj razviti. Posebej cena se mi zdi zaenkrat še previsoka za naš trg. Problem ki se lahko tu pojavi je, da ko ti zadeva "crkne", si ob telefon, uro in računalnik.

Dejan Bunšek