21. april 2008

BLUETOOTH DIGITALNI FOTO OKVIR - Parrot Photo Viewer 7

Predstavite vaše najbolj priljubljene slike tako, da jih pošljete iz vašega Bluetooth telefona, digitalne kamere ali računalnika na Parrot-ov predvajalnik slik. Poslovite se od priključkov, spominskih kartic, povezovanju z žicami...vse slike so prenesene preko Bluetootha brez kakršnekoli žice.

Vaši spomini si zaslužijo najboljši prikaz. Široki 15 cm velik zaslon prikaže do 262 144 senc barv za svetle, kontrastne slike z resolucijo 720x480 pik. Zaslon se lahko prilagaja prostorom z nastavitvijo svetlobe.

Parrot predvajalnik slik lahko shrani na zaslon čez 500 slik v JPEG formatu. Ne glede na velikost in resolucijo slike vam prikazovalnik slik avtomatsko prilagodi na zaslon prikazovalnika. Nato izberete želene slike, ki se vam bodo v zaporedju prikazovale. Parrot foto okvir za lahko uporablja horizontalno ali vertikalno, kakor vam najbolj ustreza. Vse slike shranjene v okvirju se bodo avtomatsko obračale in prilagajale poziciji, ki ste jo namenili okvirju.




Osvetlitev okvirja se prilagaja svetlobi sob v katerih se nahaja. Optični senzorji delujejo kot stikalo za zasenčenje glede na svetlobo iz okolice. Manj svetlobe ponoči in več svetlobe podnevi. Zunanji okvir pregledovalnika slik uporablja tradicionalne materiale kateri odgovarjajo vsakemu življenjskemu stilu. Od raznolikega usnja do elegantnega lesenega okvirja.

Tehnične specifikacije:
- Visoko ločljivi digitalni TFT zaslon z 720x480 točk

- Prikazovanje slik z 262 144 barv
- Dimenzije zaslona: 10x15 cm
- Prenašanje slik preko Bluetooth tehnologije iz mobilnega telefona, Bluetooth digitalne kamere, Bluetooth računalnika
- Format slike: JPEG
- Možnost shraniti več kot 500 slik
- Avtomatsko prilagajanje velikosti slike predvajalniku slik
- Nastavitev svetlosti
- Nastavitev ozadja (avtomatsko ali ročno)
- Možnost uporabe horizontalno in vertikalno
- Avtomatsko obračanje slike

Bluetooth tehnologija omogoča prenos zvoka in podatkov preko radijske povezave. Povezuje se z velikim obsegom elektronskih naprav, brez da bi potrebovali kakršnokoli žico. Povečuje tudi komunikacijske možnosti preko mobilnih telefonov in drugih Bluetooh naprav. Cena z DDV je 179,90 € in cena brez DDV je 149,92 €





Avtorici: Melita Marič

Andreja Pohar

Vir: www.parrot.si

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Tale predvajalnik slik po mojem mnenju ne bo dosti pribljubljen, vsaj zaradi njegove same velikosti ter njegove premajhne kapacitete za shranjevanje slik. Danes mladina vse bolj uporablja mobilne telefone v katerih je vgrajne že toliko tehnologije, da že bolj ko ne zadošča njihovim potrebam.

Marko Balant

Unknown pravi ...

Digitalni foto okvir je nekaj, za kar upam, da bo kmalu na moji polici. Na ta nacin lahko nerazvite fotografije prenesemo iz racunalnika ali fotoaparata v prostor, kjer jih lahko vidimo brez drugih pripomockov (racunalnik, fotoaparat, itd.). Ce pa ne bo kablov, bo pa toliko boljse :)

lp,
Simona Luzar

Anonimni pravi ...

Po mojem mnenju kar praktična zadeva. Na policah ne bo potrebno imeti več celih kupov okvirjev z najljubšimi fotografijami (katere pač moralo biti ves čas na ogled...), zadoščal bo le en digitalni foto okvir, ki bo predvajal vse! Zanimiva zadeva :)

lp
Tina Ferk

Anonimni pravi ...

Digitalni foto okvirji so že lep čas na trgu. Bluetooth vmesnik vsekakor ne opravičuje tako visoke cene.
Hmmmm, podatek, da lahko shranimo gor več kot 500 slik ne pove skoraj nič. Glede na današnje fotoaparate bi prej rekel, da lahko spraviš kakih 30 slik (ob predpostavki, da so slike v ločljivosti 5 megapixlov).

Mitja Gmajner

Marko Malič pravi ...

Zelo zanimiva in uporabna inovacija, ki popestri vsak prostor.

Že tako imamo preveč slik na raznih medijih zakaj nebi bile vidne vsem. :)

lp