21. april 2008

Dežnik za 21.stoletje

Kako je nubrella nastal?

Zaradi globalnega segrevanja smo vse bolj priča različnim naravnim katastrofam. Vse pogostejše so suše, požari, močan veter, dež, poplave in druge spremembe vremena. V decembru 2002, je Alan Kaufman (izumitelj in ustanovitelj nubrelle) stal v eni od njegovih trgovin v Manhattanu. Vreme je bilo na ta dan zelo vetrovno, deževno in izredno nemogoče. G. Kaufman je začel opazovati ljudi, ki so se obračali v neprestani borbi da bi obdržali njihove dežnike v pravi legi. Ta trenutek se mu je v mislih sprožila slika. Takoj je zbežal za pisalno mizo in nemudoma narisal sliko, ki si jo je zamislil. Tako je nastala nubrella. G. Kaufman pravi, da ni nikoli načrtoval da bi izumil izdelek, je samo opazil težavo in hkrati našel za njo primerno rešitev. Nato je začel z razvijanjem izdelka. Po 5 letih in 6 izletih v Kitajsko je nubrella končno postala resničnost v letu 2007.

Kaj je nubrella?


Nubrella je dežnik 21. stoletja. Je bolj praktičen od običajnega dežnika in hkrati precej nenavaden. Nubrella prekriva zgornji del telesa, je lahka in se nosi na ramenih. Proizvajalci trdijo, da je dežnik izjemno praktičen, saj ga ni treba držati. Za zdaj kaže, da je edina težava nubrelle njen izjemno ekstravaganten izgled, kar v prvi vrsti moti predvsem starejše ljudi. Po mnenju nekaterih je nubrella precej čuden izdelek, podoben tistim iz cenenih znanstvenofantastičnih filmov. Poleg tega si je težko zamisliti damo ali resnega poslovnega človeka, da bi tak dežnik nosil na ulici. Tudi sam oblikovalec Alan Kaufman je potožil, da je na ulici z nubrello vzbujal precej pozornosti. Vendar je dodal: "Prepričan sem, da bodo ljudje slej ko prej ugotovili, da je dežnik zelo uporaben in praktičen." Nubrella torej ni navaden dežnik, ustavi dež, veter, sneg in skrajen mraz in ohrani glavo, obraz in rame bolj suhe kot kadarkoli. Nubrella je torej prvi resničen dežnik na svetu, ki ga ni potrebno držati. Je izboljšava osnovnih napak današnjega tradicionalno oblikovanega dežnika. Z njegovo novo aerodinamično zasnovo z razvlečenim kritjem, ki ščiti pred vetrnim hladom in skrajnim mrazom se nubrella ne preobrne kot se to dogaja pri običajnem dežniku, ki smo ga vajeni. Prav tako pa je z njegovo futuristično ovalno obliko nubrella viden kot nov moden pripomoček vse okrog po svetu. Pri izdelavi tega dežnika so namreč odstranili ročaj iz sredine. Nubrella je lahka za uporabo, saj samo stisnete gumb in potegnete ročaj k sebi in se bo preprosto sprožila in odprla. Z nubrellinim jasnim prozornim materialom ni potrebno več nagniti vašega dežnik dol in brž nazaj gor, da bi medtem videli kaj se dogaja okrog. Samo hodite ravno in vidite kje hodite ves čas. Z nubrello je možno tudi kolesariti in telefonirati, saj imate roke popolnoma proste, poleg tega je dobra zaščita proti vetru in poveča varnost, saj lahko svojo pozornost preusmerite samo na promet. Torej z nubrello ni samo naše življenje bolj varno, ampak tudi lažje. Cena nubrelle je $49,99 = 31,68€.

Avtor: Tamara Horvat & Janja Zajšek

Vir: http://www.nubrella.com/nubrella.php

17 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Zanimiva stvar. sam po telesu pa si vseen moker a ne?

Nika Juhart

Anonimni pravi ...

Stvar je dokaj dobra, čeprav je smešno, da nosiš na glavi tako veliko stvar. Drugače pa je dobro, da je obraz zaščiten pred vetrom in da ni potrebno dežnika držati v rokah. Tako se lahko voziš s kolesom in prosto uporabljaš roke.

Polona L.

Anonimni pravi ...

Ja, res je, po spodnjem delu telesa si potem cel moker. Mogoče je predvideno, da imaš zraven nubrelle še oblečeno palerino.:) Vendar pa nas tudi običajni dežnik ob močnem deževju ne zaščiti pred mokroto.

Tamara H.

Anonimni pravi ...

to se ti začne ja rosit še notri. za moje pojme ni to dobra rešitev. pa še po ramenih pa to si moker. to je isto da bi si dal čelado na glavo pa hodo s tem :)

lp
luka kolarič

Anonimni pravi ...

Najbolj važni so zgornji deli telesa da ostanejo suhi, zato je ta dežnik dobro odkritje. Sm problem je ta da izgledaš na ulici s tem dežnikom kot kakšen vesoljec, pa še pogled skozi ta dežnik ob dežju verjetno ni nevem kaj dober.

Marko Balant

Unknown pravi ...

Mene ne preprica. V tem primeru sem bolj za tradicionalen, zlozljiv deznik, katerega se da stlacit v torbico, tisti vecje velikosti pokriva se kaksen ruzak ali vrecko, ki jo nosim... res je, da je ta manj neroden (obe prosti roki).

lp,
Simona Luzar

Anonimni pravi ...

Tudi sama se ne bi odločila za kaj podobnega. Res, da so določeni deli telesa pokriti in lahko imaš proste roke, vendar bi tudi jaz ostala pri teh dežnikih, ki jih še za zdaj uporabljamo.

Polona Majarič

Anonimni pravi ...

Zadeva zgleda nekam čudno. Ne samo, da si moker po celem telesu, tisti, ki bolj gosto dihajo, bodo meli vse zarošeno :)

Mitja Gmajner

Anonimni pravi ...

Nubrella je idealna rešitev za vožnjo s kolesom po dežju. Sama se zelo rada vozim s kolesom in nemalokrat mi slabo vreme prepreči dobro vožnjo. Čez telo palerina, čez glavo nubrella in že lahko gremo novim podvigom naproti. Super.
Zanima me, kakšna je verjetnost, da ti med vožnjo pade s telesa?

Monika R.

Anonimni pravi ...

Med vožnjo naj ne bi padla s telesa, saj se pripne z trakovi.

Tamara H.

Anonimni pravi ...

Tega nikakor nebi dala na glavo! Predvidevam da je zložena nubrella večja kot zložljiv dežnik, kar mi ne ugaja. Kaj pa ko je sneg? Kako spraviti sneg dol?

Barbara M.

Rok Šnajder pravi ...

brezveze...zgledaš kot nek vesoljec:)
poleg tega je preveliko in vsaj kaj se je videlo se znotraj te komune rosi, oz. ti postane preveč vroče, ali pa tudi, si moker po ostalem telesu..smešno..v glavnem brezvezno.
brez zamere, to je zgolj moje mnenje
lp

Anonimni pravi ...

Pa še trakovi...

Kriza

Rok pravi ...

edina prednost, ki jo jaz tule vidim je ta, da tega ˝dežnika˝ ni potrebno držati, drgač pa si po telesu še bolj moker kot pri navadnem dežniku. Poleg tega se tudi vidi da je narejen iz nekakovostnih materialov, saj dežne kaplje ne spovzijo v celoti z dežnika, kar otežuje gledanje...prav rad bi vidu kak zgleda ta dežnik ko močno pada sneg :)...sicer pa ideja ni slaba, vendar mislim da ne bo izpodrinila navadnega dežnika.

Rok Nemec

Anonimni pravi ...

Nubrello je po mojem mnenju težje prenašat, kot pa navadni zložljiv dežnik, ki ga lahko stlačiš v torbico.

Tadeja Petek

Anonimni pravi ...

Dežnik se mi zdi praktičen, ker imaš proste roke in te pozimi ne zebe. Vendar mi ni všeč njegova ovalna oblika. Pomoje dosti ljudi tega ne bi uporabljalo, zaradi smešne oblike.

Jasmina Miklavc

Anonimni pravi ...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!