21. april 2008

DVIŽNE MEHANIZACIJE - MERLO

KLIMA Forjan s.p. s sedežem v Melincih pri Beltincih, je majhno podjetje, ki je že 9 let prisotno na domačem in tujem tržišču kot proizvodno in storitveno podjetje iz pločevin ter izdelava konstrukcij.

Podjetje za svojo delo na višini in težko dostopnih mestih je do sedaj uporabljala delovne odre višjih nosilnosti. Z letom 2004 pa so se odločili za nabavo teleskopskega dvigala ROTO 40.25 MCSS najvišji v seriji ROTO in dosega dvigovanje do 4 tone in višine do 24m.


MCSS – »MERlin Computerised Slew Safety System« - pomeni popolnoma novo dimenzijo operiranja Roto delovnih vozil s teleskopsko roko. Do sedaj je bilo upravljanje z delovnim strojem do neke mere omejeno s kontrolnim sistemom. Na primer, pri uporabi delovnih ploščadi je bilo obvezno delo s popolnoma iztegnjenimi stabilizatorji, da je delovni stroj znal razbrati stabilnostne parametre, s katerimi je imel opravka. To je bilo seveda veliko bolje, kot upravljati z merilcem silnic, ki je v uporabi pri drugih izdelovalcih podobnih delovnih strojev. Takšni merilci so bili in so učinkoviti le za omejen spekter dodatne opreme in nastavkov za teleskopsko roko.

Podjetje KLIMA Forjan s.p. kupcem ponuja celovito storitev: od izdelave, prodaje, tehnična svetovanja, distribucije, montaže, servisiranja in vzdrževanja pa vse do izobraževanja uporabnikov.

Dvižna mehanizacija MERLO ROTO 40.25 omogoča komplicirane kombinacije del na gradbišču in tudi v mestih, kjer je drugim večjim avtodvigalom onemogočeno parkiranje oz obratovanje brez dovoljenja. MERLO zajema take podatke in spesifikacije da lahko obratuje tudi brez posebnih dovoljenj, opravitelj stroja mora imeti narejeni izpit pri delu na višini in izpit iz viličarja.

Izkoristek časa, ki bi ga potrebovali npr. z delovni odri kot do sedaj je 3 krat večji in dosti manj stroškov, ker potrebujemo manj delavcev za opravljanje dela. Tako lahko delo proizvedemo z nižjimi stroški in bolj kakovostno ter hitreje.

Avtor: Silvo Forjan

David Santro

Vir: KLIMA Forjan s.p.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Upam da se ti dvigne :)

Rok Šnajder pravi ...

hehe:)
fajn se mi zdi, da tukaj na blogu tudi prebereš kakšno novo dejavnost, oz. odkriješ novo podjetje. Da se dvigne do 24m, pa obstajajo še večje dvižne mehanizacije v sloveniji?
lp

Anonimni pravi ...

Moj k**** :)