24. oktober 2007

TEŽNJA PO POPOLNOSTI JE VODILO K CELOVITOSTI



Vsake sanje lahko postanejo resničnost, le verjeti moraš. Seveda ne samo v sanje - ampak predvsem vase, v svoje sposobnosti, si zaupati in nenazadnje imeti voljo, ki je ključni dejavnik pri izvedbi ideje v realizacijo. Le katera ženska si, vsaj skrivaj, ne želi biti popolna gospodinja? Časi, ko so bile doma babice, so, žal, tako rekoč minili. Družine, predvsem prezaposlene ženske in matere, so ostale dobesedno prepuščene same sebi. Se morda sploh lahko spomnite, kako je prijetno, ko te doma čaka urejen dom in že kuhan obrok, kosilo ali večerja??? In zakaj ne bi kanček domačnosti in veliko mero olajšanja dela, omogočili veliki večini ljudi, predvsem pa dokaj prezaposlenim ženam in mamicam, hkrati pa družini odpravili dobesedno potrato časa za obvezna vsakdanja opravila, ki so nujna, a izčrpavajo in od zaposlenih zahtevajo skorajda uporabo nadnaravne moči, katera pa se slej kot prej na nek način iztroši. Zaposlena žena in mati slej kot prej ugotovi, da je navsezadnje samo človek, da so ji naložena vsakodnevna opravila poleg službe prenaporna, da ne zmore in da obstaja velika verjetnost da slej kot prej omaga na vsaj enem od področij svojega delovanja, če ne večih. Podjetje POPOLNA GOSPODINJA bi se posebej specializiralo za pomoč tovrstnim težavam, za pomoč vsej družini in jim s svojo ponudbo tako prihranilo čas in omogočilo, da pretežni del časa, ki bi ga sicer porabili za gospodinjska dela, predvsem za kuhanje po napornem delovnem dnevu. Z uvedbo Hranomata in nasplošno celostno ponudbo agencije, katero bi si lahko z možnostjo internetnih naročil ogledali na www.popolnagospodinja.si, bi si agencija zadala cilj: pridobiti družini čas, ji omogočiti vsaj del dneva preživeti skupaj in s tem omogočiti možnost komunikacije in prepotrebno druženje, katere zaradi prenapetega delovnega dne in preobilice obveznosti vedno bolj izumira. A družina je najpomembnejši člen, v kateri se živi, raste, izoblikuje in izkazuje najintimnejša čustva. Podjetje, kot agencija, bi tako nudila razne storitve, najpomembnejša med njimi pa bi bila inovativen HRANOMAT, za prevzem in oddajo tako hrane kot posode. Hranomat je nekakšnemu sefu podoben avtomat, prirejen za uporabo na kartico in kodo, v nekaterih pogledih ga lahko primerjamo z bankomatom. Posebnost HRANOMATA je, da bi bil postavljen oz. vgrajen v domove interesentom, primarni HRANOMAT pa bi bil na sedežu agencije. Tako bi bilo strankam omogočeno, da se odločijo in hrano dobijo na dom. Posebnost agencije Popolna gospodinja bi bila lastna kuhinjo, v kateri bi se pripravljala izključno bio-prehrana.

Cilj agencije bi bil pomagati družinam, jih znova nekako pripeljati drug do drugega in jim s svojo ponudbo olajšati njihovo prenapeto življenje, prenaporen vsakdan. Poleg navedenega je cilj agencije tudi vse ponujeno prilagoditi njihovim potrebam kot tudi posvetiti pozornost zdravju, na katerega v tem hitrem tempu prepogosto pozabljamo, ponavadi pa zase nimamo časa. Hkrati z navedenim pa bi agencija strankam še bolj približala na svoj prijazen, domač način, na način "popolne gospodinje".

Avtorica: Sara Tomaž

10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Popolna gospodinja, hm.

Zanimivo podjetje, gotovo v prihodnosti upešno, katera žena ne sanja o tem, nekaj plačaš in bum vse je narejeno. Res je predvsem za nas moške so hišna opravila dolgčas, preprosto to ni za nas. Vendar bi se v današnjem času še lahko sporazumno dogovorili z ženo, da bomo skupaj delali kar se da, in tudi včasih kaj naredili namesto nje. Vendar to v prihodnosti ne bo samo kar tako, saj čas vedno hitreje beži, tako, da bi bilo super imeti kako podjetje, ki se s tem ukvarja in nam tako prihrani čas za druge lepše stvari v življenju kot so hišna opravila.
Tadej.H.

BAR Ekspreso pravi ...

Moški, mislim, da počasi ne boste potrebovali več žensk:)

Anonimni pravi ...

Ideja je odlična, glede na predhodna komentarja pa: moški imajo ponavadi še manj časa.. je tako?.. in ... še to: pojma nisem imela, do predhodnega kometnarja janje, da moški potrebujejo ženske za .. kuhanje?????????? halo??? Moje mnenje znova: več kot odlična ideja, inovacija bi bila res prepotrebna,sploh glede na vedno daljše in naporne delovnike.. lp

Katja

maja.novak pravi ...

takšna inovacija se mi zdi predvsem zato zanimiva in zaželene, ker bi ženam olajšalo še dodatno del in jim dalo več časa, da se posveti otrokom in celo možu...

Glede na predhodne komentarje...ja, moški nas res potrebujejo še zaradi marsičesa, vendar se šele potem to zavedajo, k žene omagajo, ne zdržijo več takšnega tempa in slej ko prej naredijo "nezaželeno" potezo.

Sicer pa menim, da bi moški pri temu, kakršnega ima ženska (poročena oz. vezana), kmalo obupal!!! :)

Maja Novak

Anonimni pravi ...

Sicer moram priznati, da je Sarina zamisel v sami osnovi dobro zamišljena, ampak je v realnosti težko izvedljiva.
Če že začnem z samo osnovno izvedbo te inovacije, se mi zdijo kot prvi večji problem hranomati, za katere bi bilo potrebno zagotoviti primerno postavitev v objektu, se pravi na prostor, kjer bi imeli dostop do njega z ene strani uporabniki, z druge strani pa dostavljalci, še posebej, če vzamemo v zakup, da bi odjemalec živel v večstanovanskem objektu, se pravi v bloku.
Kot drugi problem te inovacije se mi poraja veliki finančni vložek v nakup in izgradnjo hranomatov, ter vse ostale zaželene opreme za ta podvig, za kar bi bil potreben resnično velik kapital.
In kot tretji večji problem bi izpostavil razmetanost potencialnih odjemalcev naših storitev, kar nam lahko povzroča majhne logistične zaplete.
V osnovi se mi porajajo ti problemi pri sami izvedbi tega projekta kot največji zalogaj, sicer pa bi se dalo o prednostih in slabostih te inovacijske zamisli še debatirati.
Drugače pa moram pozdraviti dobro izpostavljen problem in najdeno inovacijsko rešitev Sare v tem zamišljenem projektu.
Le s takim elanom naprej!

Damjan Heric

Anonimni pravi ...

ideja je dobra, ampak sama realnost in izvedljivost pa... malo šepa.

se bom pustila presenetit!

Unknown pravi ...

Med tednom sem v študentskem domu in moja soba ni ravno velika, zato nimam takšnih problemov. MIslim pa, da je dobra ideja. Živimo v časih, kjer nimamo ravno veliko časa in včasih vsi rabimo malo pomoči.

Unknown pravi ...

Sama ideja je odlična, vendar po mojem mnenju ne bo tako pritegnila kupce.

V prihodnosti bomo videli ali je stavr sploh dobra, sedaj pa malo počakajnmo!

Anonimni pravi ...

Popolnosti v življenju ni možno doseči, lahko se ji samo približamo vprašljivo je tudi,če bi si moški sploh želeli popolno gospodinjo,če jim vse skupaj enkrat ne bi postalo dolgočasno?
Današnji tempo življenja je res prehiter in včasih ob obilici obveznosti pozabljamo na tisto kar je resnično pomembno družina… ali vsaj nekdo ki te pričaka,ko se po napornem delovnem dnevu vrneš domov…v življenju zame ni lepšega občutka…Ostaja pa odprto vprašanje,kako se razbremeniti? Čas si je pač treba čim bolj racionalno razporediti in ločiti pomembne stvari od manj pomembnih…. Menim,da je ideja v osnovi dobra kako se bo obnesla in če se bo pa bo pokazal čas,navsezadnje ženskam že vrsto let uspeva koordinirati vse dejavnike s katerimi jih zasuje življenje….Ob pisanju tega komentarja sem malce pobrskala po spominu in naletela na tole misel: Ukvarjajte se z ljubeznijo ne z gospodinjskimi opravili…

Lep pozdrav

Nina Ž

Anonimni pravi ...

Amiable dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you as your information.