24. oktober 2007

iTIVI -Kino doma!





iTIVI (domača različica Netflixa) je naročniški sistem izposoje DVDjev, ki deluje preko spleta in poštne dostave filmov v tvoj domači nabiralnik. Deluje na območju Slovenije. iTIVI svojim naročnikom ponuja najbogatejši izbor filmov, preprost in hiter način izbire filmov preko uporabniku prijaznega spletnega mesta in brezplačno poštnino v obe smeri. Je prva prava slovenska spletna videoteka in tudi največja med vsemi videotekami v Sloveniji. iTIVI ima na izbiro več kot 3.000 filmskih naslovov, število naslovov pa se veča iz tedna v teden.

Kako deluje?
1.Izbereš si filme (na spletnem mestu iTIVI se prijaviš in izdelaš seznam filmov, ki si jih želiš pogledati).
2.Dostava na dom (filme s tvojega seznama ti v značilni rdeči kuverti pošljejo na dom. Pogledaš si jih kadarkoli želiš –zamudnin ni).
3.Poštnina je brezplačna v obe smeri (tvoj edini strošek je le mesečna naročnina).
4.Vrneš (odvržeš v najbližji poštni nabiralnik) in dobiš nove!
iTIVI ponuja različne naročniške pakete, od paketa MiniTIVI za 5,99€ do najdražjega paketa za 29,99 € s katerim ima lahko uporabnik doma kar 5 DVDjev hkrati z možnostjo neomejenega števila izposoj. Več kot 90% pošiljk prispe do naslovnika v roku 24 ur.
Spletna videoteka ima pred klasičnimi videotekami številne prednosti : od udobja, izbire, personificiranih priporočil, kritik in ocen filmov, do tega, da ima lahko uporabnik DVDje doma koliko časa želi – brez neprijetnih zamudnin in drugih dodatnih stroškov, uporabniku ni potrebno plačevati za vsak posamičen izposojeni DVD – mesečna naročnina je enaka, uporabnik pa si lahko filme izposoja brez omejitev. Kot slabost pa mislim da je potrebno omeniti prepočasno kroženje posameznih naslovov oz. filmov. Za posebej popularen film je treba čakati na čakalni listi oz. seznamu.
iTIVI razvija tudi nove oblike DVD distribucije v podporo domači filmski produkciji . Preko iskanja in doseganja poslovnih sinergij na področju domače filmske zabave ustvarja nove razsežnosti svoje storitve, ki vodijo v še boljše in prijaznejše uporabniško doživetje. Spletna videoteka iTIVI v sodelovanju z operaterjem Si.mobil - Vodafone kot ena izmed prvih na svetu svojim uporabnikom omogoča naročanje, izbiro in izposojo DVD filmov tudi preko mobilnih telefonov na portalu
Vodafone live! Odslej lahko celoten postopek naročila, izbire in izposoje opravite tudi na svojem mobilnem telefonu in uživate v svojem hišnem kinu še bolj sproščeno.





Avtor: Izidora Rajh

14 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Super stvar. Sam take izposoje filmov sicer še ne uporabljam, morda preslaba reklama, bom pa jo gotovo začel uporabljat. Preprosto se mi vidi, da je veliko boljši način izposoje. Pa tudi tista slabost ni samo slabost pri taki izposoji ampak tudi pri klasični, saj na popularne filme moraš vedno čakat. Tako, da ima taka izposoja samo dobre in verjetno nima slabih strani. Gotovo se kmalu naročim na en od paketov in uživam v gledanju filmov doma, brez sprehodov do videoteke.
Tadej H.

Klemen Cimperc pravi ...

Po mojem pa dolgoročne prihodnosti takšne videoteke ni, saj prodira na trg t.i. VOD - video in demand. Gre prav tako za online videoteko z najpopularnejšemi filmi. Preko spleta je mogoče določen film naročiti, le-ta se vam pa naloži na vaš oesbni računalnik ali digitalni sprejemnik preko satelitskega sprejema ali DSL linije.
Prav tako je na pohodu digitalna televizija na sploh. S svojimi naročniškimi paketi skrbi za nove filme (cca. 1-2 meseca po koncu predvajanj v kinu), ki jih je mogoče gledati na večih kanalih z urnimi zamiki. To naredi, nas gledalce neodvisne od terminov predvajanja, seveda je pa zagotovljen brezhibni prenos v DOLBY SURROUND tehnologiji, možnost izbire podnapisov, sinhroniziranega filma, ali v originalnem tonu. Prav tako že teče predvajanje v HDTV tehnologiji.

Klemen Cimperc

Unknown pravi ...

Za to še pa nisem slišala! Imajo zgleda preslabo reklamiranje! Ampak je ta stvar super! Prihranimo veliko časa in stroškov. Filem ti pošlejo domov roku 24 ur. Ima pa slabost, da moraš čakat na filem, ki je prišel nov na trg! Vse to bo pa tudi zmanjšalo obisk v kinodvorane! Sevda pa se splača tist, kar je bolj ugodno!

Anonimni pravi ...

Aha super stvarca! Ne bo nam več treba hodit v kino, bomo lahko kar doma iz postelje gledali! Kar pa seveda ne bo dobro za kina, ker bojo meli slabši promet! Sam tako je, tehnologija gre naprej,...

:)

anja t

BAR Ekspreso pravi ...

Čeprav si lahko iz naslonjača izbereš poljubni film, je vseeno posebno doživetje takrat, kadar ga gledaš v kino.

Anonimni pravi ...

iTIVI se mi zdi super stvar. Tudi sama sem njihov uporabnik oz. naročnik že 7 mesecev in sem z njimi zelo zadovoljna. Ker veliko potujem mi je pri njih všeč tudi to, da si lahko račun zamrzneš.

Anonimni pravi ...

Kaj pa jaz vem?
No mislim, da ima takšen način izposoje dobre in slabe značilnosti.
Kot dobre štejem to, da ti si lahko film izposodiš iz naslonjača, in da ga imaš lahko doma, kakor dolgo ti odgovarja.
Med slabosti bi pa pripisal, da glede na to, ko greš v videoteko si lahko film odneseš takoj domov in ga še isti dan pogledaš, med tem ko moraš na film pri iTIVIju čakati, da ti ga pošljejo po pošti (naprimer: če ga naročim v četrtek, ali petek ga dobim šele v ponedeljek).
Nadalje, če gledam iz svojih izkušenj, grem mogoče en mesec v videoteko po več filmov, kasneje pa mogoče po mesec, dva tudi niti enkrat.
In kot tretjič, glede na to, da nekateri ponudniki televizijskih storitev ponujajo nekatere alternative oz. substitute iTIVIju npr. SIOL TV, ki ponuja "Video na zahtevo" kjer lahko "gre" (beri: s pilotom) uporabnik v videoteko, ki jo ima preko komunikatorja povezano na TV, si vzame film po izbiri in si ga lahko še tisti trenutek ogleda, se mi zdi, da ta vidik videoteke, in seveda tudi vse ostale, nima več dobre prespektive v prihodnosti.
No, in če povzamem, lahko rečem, da je ta oblika videoteke sicer dobro zamišljena, ampak bi zagotovo imela boljšo perspektivo pred kakšnimi 5-7leti.

Damjan Heric

maja.novak pravi ...

to spletno izposojo poznamo, vendar je pa sama še nisem uporabljala...

Lahko bi rekla, da vsaj tedensko dobivam njihove maile, z raznimi novimi filmi, vseh zvrsti, za okuse vsakogar...

Je pa res, tako kot je že Jasmina omenila, da je slabost, da imajo možnost ogleda filmov, ki so že kar nekaj časa na trgu.

takšna izposoja je res najbolj primerna za ljudi, ki veliko obiskujejo videoteke!!! jaz vsekakor ne, če pa že, se bom takrat lepo sprehodila do filmata ali pa videomata!! Tudi luštna stvarca...

Maja Novak

Anonimni pravi ...

super za tiste "malo bolj lene" in tiste, ki "malo bolj napredne". vsekakor pa se mi zdi to dobra stvar.

edina pomanjkljivost, ki jo vidim je ta, da so filmi že precej stari, ko pridejo v njihov arhiv (pripomba znanke, ki je njihova uporabnica).

Anonimni pravi ...

S Klemnom se vsekakor strinjam, vendar ne smete pozabiti na časovni zamik (time lag) s katerim se inovacija širi med uporabniki. Profesorica vam je razlagala vrste uporabnikov novosti in kako hitro le-ti sprejemajo novosti. Lastniki iTIVI verjetno računajo na to, da bo ta zamik nekaj časa trjal in da bodo vseeno še nekaj časa držali uporabnike. Poglejte - tudi klasične videoteke še vedno poslujejo. Res pa je, da od njih danes nihče več ne bo obogatel.

Tadej K

Unknown pravi ...

Dobra ideja, ampak jaz raje grem v videoteko da vidim vse filme, ki so na izbiro, ker dobim bolšo idejo kaj hočem gledat. Mislim pa tudi da to ni najvarnejši način izposoje DVDja.
Jernej Golčer

Anonimni pravi ...

Vredu stvarca, samo mislim, da to v Sloveniji nima prave prihodnosti. Npr jaz si filme prenašam s blinkom na svoj disk, ponavadi mi ga prenese še isti dan pa še brezplačno je... Drugače je pa tudi fajn gdaj obiskati kino.
Martina Žerdin

Anonimni pravi ...

Mislim da kak zelo dobr film je še vedno vredno pogleda v kinu!!Drgače pa to ni slaba stvar, sam še nism slišala zanj.

lp, Rebeka

Anonimni pravi ...

Ni slabo, vendar si lahko preko spleta v različnih programih-partis, blink, bit torent potegneš dol film, pa še zastonj je...

Branka Fras