24. oktober 2007

Brezplačni mobilnik?

Novi izdelek naj ne bi bil nič drugega kot napredna različica mobilnega telefona. Premik Googla v posle strojne opreme pa je dokaj tvegan, saj je v osnovi popolnoma drugačen od izdelka programske opreme, pri katerem ni skrbi s tovarniško izdelavo, dostavo, inventuro...

Predstavniki Googla še vedno ne dajejo uradnih komentarjev glede telefona, a informacije polzijo z vseh strani, in ni dvoma, da ima spletni velikan ambiciozne načrte na trgu mobilne telefonije.

Agencij Anmuth poroča, da je bil že izdelan prototip Gphona in da ga bo verjetno izdelovali tajvansko podjetje HTC Corporation.

Po nekaterih podatkih naj bi bil Gphone celo prvi telefon, ki bi ga dobili brezplačno. Govori pa se tudi, da bodo njegove usluge brezplačne in da naj bi temeljil izključno na trženju - pred klici bi gledali ali poslušali kratke reklame, prav tako pa naj bi bilo dovoljeno stalno reklamiranje v zgornjem delu internetnega brskalnika.

Avtor: Metka Tratnik

viri: www.last 100.com, www.zurnal.org, www.zurnal24.si

17 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Uf prva liga, komaj čakam, da ga bomo uporabljali. Zastonj telefoniranje, kdo si ga nebi želel? :) Zdaj je še samo vprašanje časa kdaj bo prišel ven in na naše tržišče?

Anonimni pravi ...

Dobra mašinca. Res ne bi bilo slabo imeti kaj takšnega brezplačno. Seveda pa zeloooo dvomim v zgodbico o ZASTONJ TELEFONIJI..če pa že pa bomo na kaj takega v Sloveniji še zelo dolgo čakali.

Alenka Ramšak

Anonimni pravi ...

Hudo! Brezplačen mobilni telefon, to bi bilo pa res fajn!¨Sam ko bi bilo to res!? Sam nikoli ne vemo, le upam ,da bi to bilo res in to čim prej! Samo glede na našo razvito državico, verjetno še ne bomo to kmalu dočakali! A pustimo se presenetiti!!!!! Pa še reklamce bi poslušali,…hudo!!!


anja t

Anonimni pravi ...

Zanimivo... bezplačen telefon, brezplačno telefoniranje na privi pogled je vse super, ampak kaj pa bo ko bomo hoteli hitro nekoga poklicat pa se nam bodo reklame sponzorjev vrtele po mojem mnenju več kot 3 minute. Že na TV se vsi jezimo, ko so na sporedu oglasi, no dobro tam še nekako prestaviš program, kaj pa tu... Bomo čakali, da se nam odvrtijo reklame, potem pa ali bo še imelo pomen sporočiti novico, ki smo jo želeli sogovorniku?!?

Anonimni pravi ...

hja, reklame so res včasih nadležne... ampak zato bo tudi zastonj. ker bomo primorani to poslušat.

sicer pravijo, da bodo reklame kratke... mislim da bodo manj kot minuto. precej manj!

me pa zelo zanima kako bo šla prodaja takrat drugim operaterjem in ponudnikom telefonov...

Unknown pravi ...

what? zanimivo. brezplačno telefoniranje...tega si niti ne predstavljam, interesantno;)ampak reklame- to nas bo pa še precej preživciralo.

Anonimni pravi ...

Vsem bi prišel prav brezplačen mobilnik, ampak dvomim da se bo to zgodilo pri nas. Glede na to, kako zelo smo nestrpni, reklame nikakor ne pridejo v upoštev.

Suzana pravi ...

Gphone-kar tako naprej z inovacijami,ampak mislim da se ga bomo morali še kar načakati.Da pa bi ga dobili zastonj,pa mislim,da lahko o tem kar sanjamo-veste kako draga mora biti izdelava te zadevce!Čeprav je pa podrugi strani možno, saj npr.če skleneš pogodbo za internet pri pač določenem ponudniku,dobiš modem poleg zastonj.
Glede reklam pa se strinjam s predhodnimi komentarji že ko gledamo televizijo smo živčni,ko so reklame,kaj šele da bi jih gledali na telefonu.
Lp
Suzana

Unknown pravi ...

Idealna rešitev za študente brez denarja!:) Samo me zanima, če bo to res prišlo v uporabo, pa kdaj bo prišlo to do nas.
Sandra Sinic

Unknown pravi ...

Brezplačen telefon, pa klici tudi?! To pa je zares nekaj, kar si vsak želi, še posebej študenti. :) Vendar pa mislim, da bodo pri Googlu to težko izvedli, saj s podobnimi posli nimajo dosti izkušenj. Če pa bo to zares uspelo, tega pri nas še dolgo ne bomo videli.

lp

ivan

MiLaN pravi ...

Kar se tiče klicev zastonj, je meni ta sistem dokaj neumen. Že tak al tak, je čas tisti ki nam odžira živce, da bom pa še čakal predem bom koga poklical, je pa malo tak! Verjetno bodo iznašli kakšno drugo rešitev. Npr.: da se ti bodo tekom dneva predvajale reklame, ali pa bodo reklame vključene v menije! Bi blo bolje tako, kot pa da hočeš koga poklicat pa se ti spot zavrti, po la pa lahko ti koga pokličeš!Za podjetnike nepraktična stvar!
Drugač pe dobra poteza, upam da jim bo uspelo!
Samo še telefon z dobrimi funkcijami in bo ql!

BAR Ekspreso pravi ...

Zanimiva reklama. Mislim, da se nihče ne bi branil brezplačnega mobilnega telefona.

Unknown pravi ...

Uf, zastonj telefonija... Me pa čudi da bi bilo zastonj, ker..kot pravijo; danes ni nič več zastonj! Bilo bi pa fajn. Pa še veliko vsega bi lahko zvedli preko reklam; tudi katero uporabno in koristno informacijo!

Lep pozdrav

Claudia Pečnik

Anonimni pravi ...

No ja, ni kaj! Dobro zamišljeno in upam, da bo tudi tako dobro izvedeno oz. postavljeno na trg.
To da ponudijo svojim odjemalcem zastonj telefone, zraven pa jim še omogočijo, da se lahko le ti zastonj pogovarjajo, ponudnik (beri: "google") pa v zameno trži reklamne oglase, se mi zdi zanimiva in vsekakor tudi dobra poteza, in tako so vsi zadovoljni.
Le tako naprej!

Damjan Heric

maja.novak pravi ...

na čem bodo potem delali zaslužek, če bo zastonj telefoniranje?-iz oglaševanja?...hja, glede na to, da google zelo dobro služi z oglaševanje, mislim, da tudi sedaj ne bo imelo problemov...

Kdo si pa ne bi želel takšnega priročnika?-mislim, da kar vsi!!!

Pa še nekaj zelo resničnega: "DANES NI NIČ ZASTONJ!!!"

Maja Novak

Anonimni pravi ...

ja, informacija o brezplačnih storitvah je res presenetljiva. če je res... noben resnično ne ve, saj Google še ni dal javnega odgovora.

to so le predvidevanja in predvsem želje.

če pa pomislimo... če deluje brezplačni iskalnik, zakaj ne bi deloval tudi brezplačni mobilnik?!

:-)

Unknown pravi ...

Bilo bi res fanj, če bi dobili brezpalčni telefon.Samo jaz zelo dvomim v to!
Vse to bo zelo težko izvdeljivo, da bi lahko zastoj klicali. Morda pa bodo vse to krili z ogalševanjem.