14. april 2008

Digitalna revolucija

Digitalna revolucija se nas je brez izjeme dotaknila bolj kot katerakoli druga revolucija do sedaj. Nobeno področje našega življenja ni ostalo nedotaknjeno. Doma, v pisarni in v prostem času na naše življenje vse bolj vplivajo različne digitalne tehnologije.

Južno-korejski proizvajalec zabavne elekronike Samsung Electronics Co.Ltd. je med prvimi spoznal, da z “digitalno revolucijo” vstopamo v novo obdobje našega življenja in bivanja in tako vse napore podredil temu, da se iz neznanega proizvajalca televizorjev razvije v giganta, ki bo igral eno izmed odločilnih vlog v prestopu v novo kvaliteto bivanja.

Predvsem zaradi “New Management” filozofije predsedujočega gospoda Kun-Hee Lee-ja, ki daje prednost proizvodnji visoko kvalitetnih produktov, superiornim uslugam in razvoju tehnologije, je Samsung Electronics Co. Ltd. od leta 1988 doživel bliskovit vzpon, ki so ga novinarji označili kot “vzpon brez primere, ki vsakomur jemlje zrak”.

Samsung Electronics Co. Ltd. vsako leto investira v raziskave in razvoj cca. 5% letnega dohodka. Od leta 2000 že preko 13000 raziskovalcev v 10-ih raziskovalnih inštitutih po celem svetu razvija aparate, ki pomenijo višek razvoja in trenutno najvišjo tehnologijo.

Samsung Elctronics Co. Ltd. se kot globalno podjetje združuje v projektih raziskav in razvoja s svetovno vodilnimi podjetji, ki se ukvarjajo z elektroniko in njenim razvojem. Na osnovi izmenjave podatkov in skupnih investicij si prizadeva razviti proizvode, ki bodo potrošnikom omogočili bogatejše in udobnejše življenje.

Samsung Elctronics Co. Ltd. dobesedno živi z potrošnikom. Na različnih področjih se približuje kupcu in potrošniku in eno izmed področij na katerem je zelo dejaven je šport.

Razlog za Samsungovo posvečenost športu, doma in po svetu, ne moremo razumeti brez poznavanja osebne filozofije predsedujočega, gospoda Kun-Hee Lee-ja, ki je bil v mladih letih izreden rokoborec in dobitnik veliko državnih naslovov in je sedaj zagrizen igralec golfa, dober jezdec in igralec namiznega tenisa. Gospod Lee je zmeraj častil šport kot najplemenitejši izum človeštva, ki združuje ljudi ne glede na raso, versko izpoved in spol in prispeva miru na svetu in prihodnosti človeštva. Samsung verjame, da je šport temeljni kamen za srečo in samozavest in da so kvalitete kot so vztrajnost, delo v skupini in strmenje k določenemu cilju enako pomemebne na delovnem mestu kakor tudi v športni areni.

Samsung Electronics Co. Ltd. je ob prevzemu ene izmed najpomembnejših vlog v razvoju digitalne tehnolije 21-tega stoletja prevzel tudi nov logo “ SAMSUNG DIGITall – everyone’s invited “.

Nov slogan izraža Samsungovo željo narediti življenje in bivanje potrošnika udobnejše, bogatejše in mu nuditi več užitkov z razvijanjem inovativnih in multifunkcionalnih proizvodov.

In kaj pomeni : SAMSUNG DIGITall ?

.....

- za vse generacije

- za vsakega kupca

- za vse proizvode

...
Viri:
- www.samsung.com
- www.intrade.si
.
.
Avtor: Aleš Namestnik

1 komentar:

Marko Malič pravi ...

Milim da je tale Samsungova inovacija zelo dobro vplivala na ljudi.
Samo kaj, ko ima toliko konkurence npr. Sony, ki je po mojem mnenju v tem še boljši.

lp