14. april 2008

Victorinox Swiss Army - S.BEAT MP3 Digital Media Player

Žepni nožek z vgrajenim mp3 predvajalnikom

Si predstavljate, da imate v žepu nožek, ki omogoča rezanje in hkrati poslušanje glasbe.

Victorinox se je ponovno združil s švicarskim podjetjem Swissbit, s katerim je uspešno sodeloval že pri projektu SwissMemory. Tokrat so naredili še korak naprej in na tržišče pripeljali prvi žepni nož z vedno bolj popularnim MP3 predvajalnikom.









Po 115 letih proizvodnje nožev so se v podjetju Victorinox Swiss Army odločili, da morejo ponuditi nekaj novega, kar bo zanimivo za sedanje in bodoče uporabnike. Po raziskavah so ugotovili, da bi bilo smiselno, da v obstoječe žepne nože t.i. Švicarske nože vgradijo nove funkcije. Vanj so začeli vstavljati mp3 predvajalnike, USB ključe, čitalce kartic, laserje, in še druge novosti.


Mnogi se sprašujejo zakaj ravno mp3 p
redvajalnik, ki so ga poimenovali S.Beat


Ugotovili so, da je ravno v času razmišljanja o nadgradnji samih žepnih nožev velik hit mp3 predvajalnik. In tukaj se jim je ponudila zamisel, zakaj ga nebi ponudili skupaj z noži kot en produkt.
SwissMemory S.Beat je odlična vsestranska naprava. Nanjo lahko shranite do 2 GB MP3, WMA, WAV ali OGG zvočnih datotek. Dodali so še snemalnik in FM radio za še večjo uporabnost. Zraven tega lahko svoj SwissMemory S.Beat uporabljate tudi kot navaden USB ključ. Narejeni sta bili dve različici, in sicer flight in različica z rezili
. Po novih pravilih se v letalo ne sme vnašati ostrih predmetov in temu primerno so naredili flight različico, ki je vsebovala samo mp3 predvajalnik, kljub temu pa je imela obliko samega noža. Druga različica pa je vsebovala tako mp3 predvajalnik kot rezila.














Cena omenjenega izdelka se giblje med 130$ kar je 81,74€ in 215$ kar je 135,19€ odvisno od same različice izdelka.

SwissMemory S.Beat vsebuje:

  • prvi žepni nož z integriranim MP3 predvajalnikom
  • upravljalnik z osnovnimi funkcijami
  • 2 izhoda za slušalke na upravljalniku
  • kvaliteten zaslon
  • integriran LiPo akumulator, ki ga lahko napolnite kar preko Vašega USB izhoda
  • FM radio
  • Plug and Play - naprave deluje brez nameščanja gonilnikov
  • škarjice
  • pilica za nohte/izvijač
  • rezilo

Po zelo kratkem času proizvajanja samih SwissMemory S.Beat mp3 predvajalnikov, so jih umaknili iz proizovdnje. Mnogi se sprašujejo zakaj? Kot vemo se tehnologija na tem področju znatno razvija, tako rekoč iz dneva v dan. Pri S.Beat je bila potrebna nadgradnja vsakih 6 mesecev. Ko je napočil čas, da nadgradijo so ugotovili, da ni več smiselno proizvajati omenjenega izdelka, saj je potrebno dodatno prilagajanje nožev, kar pa je zahtevalo dodatne in predvsem večje stroške, kot bi nastali s prodajo izdelka. Na ta način so se odločili, da končajo proizvodnjo omenjenega SwissMemory S.Beat mp3 predvajalnika.


Avtorja: Primož Petelinšek, Jure Kolarič

Viri: Swiss Army
Victorinox
Rosler.si

13 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Vse v enem, to smo čakal pa kr nekaj časa. Sedaj ti pa ne bo dolgčas pri piljenju nohtov oz. pri kakršem koli opravilu z nožem, saj bomo lahko zraven poslušali še muziko. Pričakujemo pa tudi lahko da bodo vse te pripomočke vgradili tudi v mobilca.

Marko Balant

Anonimni pravi ...

Za kaj takega pa še nisem slišala. Ampak zanimiva zadeva, dolgčas ti vsekakor ni... in tudi cena se zdi sprejemljiva.

Tina Ferk

Anonimni pravi ...

Dobra stvar, škoda da so ukinili proizvodnjo. No pa saj bodo še kaj izumili in nas s čem presenetili:)

Polona Majarič

Anonimni pravi ...

Dobra zamisel, majhna za v žep in uporabna ob vsakem času za vsakogar. Pa tudi cenovno dostopna. Če bi bila ta inovacija moje delo bi dala vse od sebe, da bi si pridobila pomoč pri nadalnjem razvoju z nadgrajevanjem izdelka, ki bi bil zanimiv za kupca vedno v naprej.

Renata Holer

Anonimni pravi ...

Zelo zanimiva stvar. Dva v enem, pa še cena ni prevelika.

Aleksandra Polajžer

Unknown pravi ...

Vsec mi je zdruzevanje tako razlicnih funkcij v eno. Drugace bi se vprasali lahko, kaj imata skupnega noz in mp3. Ampak ocitno so zdruzili prijetno s koristnim, in izdelek je res zanimiv za danasnji cas. Se mi zdi, da vse prevec stvari nosimo s seboj, tako bomo prihranili na prostoru.

Lp,
Simona Luzar

Anonimni pravi ...

super stvar. saj poanta je v tem da probajo stvari združevat skupaj kar pa je temu podjetju super uspelo. škoda da ni ravno veliko teh idej prišlo na tržišče, sem prepričan da jih je še neikoriščenih ogromno.
lp
luka kolarič

Anonimni pravi ...

Zanimiva kombinacija žepnega noža in pa mp3 playerja. Škoda da so jih neproizvajajo več očitno ni bilo zadostnega povpraševanja drugače bi jih vseeno kljub potrebnim posodobitvam še vedno izdelovali.

Marko Baš

Anonimni pravi ...

Zanimivo. Samo me zanima, zakaj so združili nožek in mp3 player. Za mp3 player še razumem, ampak žepni nožek?? Kdo pa danes še nosi žepni nožek???

lp
Mišo Tanasić

Anonimni pravi ...

Strategija podjetja je še vedno izdelovanje nožev. Zakaj so ukinli? Proizvajalec mp3 predvajalnikov ni mogel zadostiti Victorinox-u glede sprememb pri nadgradnjah, s tem pa preveliki stroški za proizvajalno opremo. Letna proizvodnja "švicarskih nožev" je 5.5 mio, tako da očitno se še vedno masovno kupujejo.

lp

Jure Kolarič

Anonimni pravi ...

Ta ideja se mi zdi zanimiva...všeč mi je, ko več stvari združujejo v eno. Tako prihtranimo na prostoru, poleg tega pa imamo manj možnosti, da bi na kaj pozabili.

Polona L.

Rok Šnajder pravi ...

Meni se zdi brezveze odkrito rečeno, nevem vse povsod dajejo radio in mp3 predvajalnike v vsako takšno priročno napravo, nož se uporablja za rezanje in to traja nekaj sekund..nevem no..mogoče ste drugi bolj navdušeni ampak to ni neka inovacija
lp

Marko Malič pravi ...

Kaj si Švicarji ne zmislijo vsega. :)

Drugač je pa tale nož kr uporaben greš nabirat npr. gobe v gozd in namesto, da bi poslušal ptice poslušaš MP3 predvajalnik.

lp