5. november 2007

COPATKI ZA LENUHE

Gaile Spaleoni iz Stevenson Rancha v Kaliforniji je nekega dne med čiščenjem tal prešinilo: »Zakaj bi moralo biti čiščenje tako naporno? Mar ne bi bilo tolikokrat lažje vse delo opraviti stoje? Tako se mi ne bi bilo treba milijonkrat na dan skloniti, tudi križ bi me manj bolel!«. Po malo daljšem premisleku, se je domislila novega pripomočka za čiščenje tal in ga poimenovala – »Mop Flops« (čistilni copatki).



Oblikovala je copatke za domačo uporabo. Z njimi ves čas brišete prah ter drugo umazanijo in imate hkrati možnost ukvarjati se z drugimi, tisti čas pomembnejšimi opravili (npr. telefonirate, kuhate, se igrate »kdo lovi?« z otroci, ipd…).

Mop Flops so narejeni iz frotirja, na dnu pa je narejen žepek z »ježki«, s katerim lahko pritrdite na podplat tudi spužvo ali drugo vpojno krpo in ga prilagodite njihovi velikosti. Poleg praktičnosti so copatki tudi zelo udobni. Kupite jih lahko v treh velikostih (S, M in L).

Prav tako omogočajo mnogo izboljšav; pri brisanju prahu in drugih nečistoč se vam sploh ni treba več sklanjati (hrbtenica vam bo zelo hvaležna), roke pa ostajajo proste za druga opravila. Primerni so za različne površine, od ploščic do parketa. Zraven lahko po potrebi uporabite tudi razpršilec s čisto vodo, če madež ne boste mogli takoj odstraniti. Po uporabi lahko copatke enostavno operete v pralnem stroju in jih ponovno uporabite.
Copatki slabosti pravzaprav nimajo, saj delo mnogokrat olajšajo in so okolju prijazni, za njihovo uporabo ne potrebujete nobenih kemikalij.

Mop Flops so zelo priljubljeni med mladimi mamicami, saj jim otroci povzročajo s svojo živahnostjo še več dela, one pa se nesnage v istem trenutku znebijo. Primerni so za poslovne ženske, ki nimajo časa za gospodinjenje, tudi za moške.

»Čistilni copatki« so zelo preprosta inovacija, ki verjetno ne bo doživela svetovnih razsežnosti, ampak je kljub temu zelo koristna, pa tudi cenovno zelo ugodna. Uporabniki so s produktom zelo zadovoljni, saj jim nudi mnoge ugodnosti in kdo ve, mogoče se bo Gaile do prihodnjič domislila še kaj bolj zanimivega.

Resni interesenti si lahko podrobnosti o ceni Mop Flops ogledate tukaj.

Viri:

Avtorja: Anja Knežević in Tina Rošer

15 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Sprašujem se, če takšna vrsta inovativnosti počasi a vztrajno briše meje med delom in ne-delom? V primeru inovacije »Mop Flops« namreč dejanska meja med delom in ne-delom sploh ne obstaja več. Med "navadnim" sprehajanjem po hiši namreč sočasno opravljamo oz delamo (v tem primeru čistimo). Koristna in sočasno ugodna inovacija, primerna za vsak dom z nekoliko bolj ležernimi nogami (sila teže vpliva na kvaliteto čiščenja). ;)

Irena Šišovska

Alen pravi ...

Zelo zanimivi so tile copati..mislim da so predvsem misljeni za sprotno in vsakodnevno ciscenje, manj pa so primerni za temeljito ciscenje stanovanja..so pa zaradi dokaj ugodne cene(vsaj mislim da niso predragi) in zanimivosti(da lahko delas neko delo ceprav se nena prevec naprezas) koristna novost na trgu.


Alen Ploj

Anonimni pravi ...

Ti copatki so po mojem mnenju le za sprotno čiščenje in ne za kakšno temeljito čiščenje tla. Je pa seveda racionalno, če že hodiš po hiši in opravljaš neka druga dela, naj bo vsak korak izkoriščen pa tudi če je to le za en prahec ali pa za packo sredi dnevne sobe,ki je nastala od kapljice vode. Vsaka malenkost šteje.

Anonimni pravi ...

Zelo zanimivi copatki.Sam mislim da z njimi ne moremo temeljito očistiti stanovanja.Seveda je pa primerno za tiste ki nimajmo časa za čiščenje, da lahko čistijo s vsakim korakom poleg pa počnejo kaj drugega.Kvaliteta čiščenja pomojem odpade:)

Anonimni pravi ...

Uf, to pa je nekaj zame : )
V študentu nam več nebi bilo treba čistit, a pa doma tudi ne, no samo tam so malo problem preproge, ali ni?
Res je, da je dobra pogruntavščina in tudi, da se verjetno ne bo razširila, lahko pa se pustimo presenetiti.
Tadej. H.

Anonimni pravi ...

Vseeno je treba še dodatno čiščenje, saj s copatki ne moremo očistiti celotne površine, čistimo samo tam kjer hodimo, to pa še zdaleč ni celotna površina od stene do stene, še posebej koti ostanejo umazani, tak, da ne vem ali je smiselno uporabljati takšne copatke. Seveda če nimaš časa za redno čiščenje pa tudi to pride prav.

lp, Tkalec Tanja

Anonimni pravi ...

super ideja,samo vprašanje kako dobro očistijo. Dopadejo se mi, ker bi lahko počeu poleg čiščenja še druge stvari zraven! Tako bi naredil več stvari hkrati!!!!

anja t

Anonimni pravi ...

Tudi sama se strinjam s predhodnimi komentarji, da so takšni copatki le za površinsko čiščenje.
Služijo bolj temu, da po temeljitem čiščenju dalj časa vzdržujemo čistočo. Bom raje čistila na stari način:)

Anonimni pravi ...

Z njimi bi pa še jaz rad čistil!!!!

l.p.

Sašo Djordjević

Anonimni pravi ...

Ideja ni slaba,ampak temeljito očistiti s temi copatki stanovanja pa res ne moreš!Poleg tega pa mislim, da takšne copate ni ravno prijetno nosit,vsaj mene bi verjetno tista gobica na podlplatu ovirala!Če pa kdo uživa opravljati več opravil naenkrat, zakaj pa ne!

Mateja Grobelnik

Anonimni pravi ...

Res so copati zelo zanimivi, očistijo pa res le tiste prostore v katerih se največ nahajamo:) A vendarle tudi to je nekaj in pripomore k temu da se nam skrajša čas, ki smo ga posvetili čiščenju :)


Tanja Štruc

Unknown pravi ...

Zanimiva inovacija, vendar mi je pri tem vprašljiva varnost hoje. Glede na to, da so iz frotirja, je zadeva kar drseča, pa tiste gobice, po moje se kar hitro da zviti gleženj ali pa vsaj pasti.
Meni osebno je uporabnost vprašljiva, kot so že zgoraj sošolci omenili, ne očistiš ničesar drugega kot območje kjer se gibaš.
Moram pa pohvaliti predstavitev, ki je bila super.

Lp,
DM

Unknown pravi ...

prav všeč so mi in pomojem kr praktični.tak da super, edina pomanjkljivost je čiščenje preproge, mogoče bi se dalo, še izumit kaj, da zraven sesajo tud...kaj pa vem, danes je tak vse mogoče:)

Unknown pravi ...

Še jaz bi jih imela... Medtem ko hodiš po stanovanju in delaš kaj drugega v bistvu tudi čistiš. Ideja res ni slaba, samo je pa vprašljiva kakovost čiščenja!

LP, Claudia P.

Anonimni pravi ...

Ne sliši se slabo, vendar jaz še vedno raje ostajam pri standardni "cunji in štilu"...

Branka Fras