28. marec 2008

Custom paket


V hotelirstvu, natančneje v štirih hotelih v Rogaški Slatini trenutno ponujajo zraven nočitev pestro izbiro različnih aktivnosti. Tako vsi hoteli pridobivajo na ugledu in zajetni ponudbi predvsem v tujini in nekoliko manj v sami Sloveniji. Gre torej za sklop štirih hotelov, Grand Hotel Rogaška, Styria, Strossmayer in Slovenija. Gosti v teh hotelih so v večini eminentni in premožnejši, ki tudi zahtevajo veliko različnih dodatnih aktivnostih. Trenutna ponudba zajema zraven sprostilnega programa Vis Vita tudi razne športne aktivnosti, posebne prevoze, organizirane oglede naravnih in kulturnih znamenitosti in kulinarike, seminarji in kongresi ter posebne želje gostov.

Trenutna ponudba sprostilnega programa obsega veliko različnih masaž, neg posameznega ali celotnega telesa, razne kopeli, savne, fitnes, solarije…Trenutno podjetje s svojo ponudbo drži visok ugled na področju samega izgleda in dodatnih aktivnosti. Ker kot sva že omenila gre za eminentne goste, ki tudi veliko zahtevajo, kar pomeni, da se mora ponudba konstantno širiti in postajati vse kvalitetnejša. To posledično vpliva na sam ugled podjetja in storitev, kar pomeni še večje zanimanje za podjetje in občutek večje pomembnosti gosta samega.

Ker gre za veliko dodatnih storitev, sva se odločila da kot inovacijo predstaviva »CUSTOM PAKET«. Gre torej za paket, ki bi ga gosti lahko sami predhodno sestavili. Ta način bi seveda primerno predstavili gostom v samih hotelih ter na spletu. Na spletu bi objavili preprost obrazec, ki bi bil uporabniku prijazen in mu ponujal možnost samega oblikovanja preživetega časa. Bodoči gost bi torej lahko sam sestavil celoten program ter ga skupaj z rezervacijo poslal na podjetje, ki bi njegove želje kasneje realiziralo. Tako bi si gost lahko sam sestavil program, ki mu najbolj ustreza. S tem bi dali gostu več pomena in občutek »pomembnosti«, v samem podjetju pa bi prihranili čas in s tem dvignili način in nivo ponudbe.

15 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Tovrstni hoteli morajo imeti zraven osnovne ponudbe, še kakšne dodatne aktivnosti za svoje goste...to se od hotela v bistvu pričakuje oz. vsaj jaz bi pričakoval to.
Uvedba tega "Custom paketa" pa se mi zdi zanimiva ideja, ker mogoče nekateri nadstandardni hoteli vseeno še ne izpolnjujejo naših pričakovanj, zato bi bilo kaj takšnega dobro uvest v hotele.

Lp, Samo Merc

Anonimni pravi ...

"Custom paket" bi bil super resitev predvsem v hotelih, kamor zahajajo razlicne strukture gostov (starejsi, druzine, mladi pari), saj bi tako hotel imel res veliko manj dela z oblikovanjem programov za svoje goste. Mogoce bi nastal problem v bolj zasedenih hotelih, kjer bi bilo potrebno vse zazeljene aktivnosti skoordinirat...

Lp,
Simona Luzar

Anonimni pravi ...

Ta "custom paket" se mi zdi dobra ideja. Vsak posameznik ima svoje želje in hotenja in s tem paketom bi si jih lahko v veliki meri uresničil. Tako kot je predhodnica izpostavila problem kako te aktivnosti velikega števila gostov sploh skoordinirati? Podjetje bi moralo biti pri tem zelo iznajdljivo in hkrati previdno, da jim cela stvar ne bi ušla iz rok.


Jasmina Mujkić

alenka pravi ...

S "custom paketom" si gost hotelu rezervira aktivnosti, ki bi se jih rad med bivanjem udeležil, vendar pa to tudi pomeni, da si mora celotno bivanje do potankosti načrtovati in še storitev moraš najbrž vnaprej plačati, čeprav sploh ne veš, ali se je boš udeležil ali ne. Takšen način ponudbe vsaj zame ne bi prišel v poštev. (Verjamem pa, da bi večini penzionistov ugajalo :) .

Alenka Rošer

alenka pravi ...

S "custom paketom" si gost hotelu rezervira aktivnosti, ki bi se jih rad med bivanjem udeležil, vendar pa to tudi pomeni, da si mora celotno bivanje do potankosti načrtovati in še storitev moraš najbrž vnaprej plačati, čeprav sploh ne veš, ali se je boš udeležil ali ne. Takšen način ponudbe vsaj zame ne bi prišel v poštev. (Verjamem pa, da večini penzionistov ugaja :) .

Alenka Rošer

Rok pravi ...

Glede na to, da so omenjeni hoteli privlačni za bogatejši sloj prebivalstva bi bila uvedba "Custom paketa" zares smiselna, saj bi s tem gostom dali na voljo večjo svobodo izbire. Sicer pa kolikor vem te hotele kar množično obiskujejo Rusi, ki so se v preteklosti zanimali celo za nakup enega izmed hotelov, kar priča o privlačnosti ter dobremu imidžu rogaških hotelov.

Rok Nemec

Anonimni pravi ...

Ideja se mi zdi zelo zanimiva, takšno ponudbo pa bi želela tudi sama preizkusiti. Vendar pa, kolikor razumem, takšne ponudbe v hotelih v Rogaški Slatini še nimajo. Ali jo načrtujejo in seveda kdaj?

Katja Pregl

Anonimni pravi ...

"Custom paket" je novost oziroma storitev katero je za pozdraviti. Dejstvo je, da če jaz kot gost plačam , da po tem pričakujem da bom za svoje denar dobil dobro storitev in predvsem tako storitev kakšno si želim in jo pričakujem. Saj v končni fazi hoteli niso ravno poceni, zato je prav da mi dajo možnost da si sam izberem kaj želim za svoj denar dobit!

Lp

Gregor Plohl

Anonimni pravi ...

Menim, da sta si zadevo dobro zamislila. Custom paket sploh ne bi bil slaba ideja. Morali bi res dobro premisliti kako se tega lotiti, izvesti in uspešno izpeljati do konca. Res pa je, da so vt eh hotelih, kot sta dejala, premožnejši ljudje, kar bi lahko pomenilo, da ta paket njim ne bi predstavljal takšnega "zalogaja".
Drugače pa super!
LP :)
Barbara Srebnik

Anonimni pravi ...

Jaz prihajam iz okilice rogaške in koliko vem hoteli niso toliko polni kot so bili pred petimi leti, obiskanost je kr slaba. razlog za to je v konkurenci npr. terme olimje 15 km stran, ki imajo novejši kopališki kompleks,...upajmo da jim bo to pomagalo. Čeprav dvomim

Unknown pravi ...

Ta "Custom paket" se mi zdi zelo zanimiv. Zdi se mi, da ponuja vse in še več kr si lahko posameznik zaželi. Izberemo si lahko vse kar želino na našem dopustu početi. Je pa res, da nas lahko takšna mamljiva ponudba kar hitri zanese v pretiravanje in vse kar smo si izbrali ne bomo mogli izkoristiti. Pa tudi cena bi bila zaradi našega nabora aktivnosti verjetni višja. Za tistega, ki res želi preživeti aktivne počitnice je to več kot samo dobra ideja.

Jasmina Ahej

Anonimni pravi ...

Zaradi vedno večje konkurence na področju hotelirstva je stalno dopolnjevanje ponudbe hotelov nujno. Kaj pa v primeru, da si gost zaželi poleta z balonom? Ali pa da si v custom paketu zaželi nekaj kar ni možno izvesti?
Potrebna bi bila tudi dobra organizacija na obeh straneh, tako pri ponudnikih kot tudi pri odjemalcih. Mogoče pa uspe ...

Monika R.

Rok Šnajder pravi ...

Zanimivo, da lahko si sam načrtuješ katere storitve oz. katere želje in hotenja potrebuješ..pa gredo tudi v extreme, recimo veliko hotelov v tujinah ima tudi casinote, da pride kuhar v sobo in ti pred tabo pripravi jed, potem seveda so tudi seksualne želje...itd. gredo lahko v tak extrem, če si gost zaželi in je sposoben plačati?*
Lp

Anonimni pravi ...

Zelo zanimiv način kako pritegnit goste, saj si lahko sami izberejo, kaj bi želeli. Ker pa živim v bližini Rogaške Slatine pa vem, da bi morali gostom ponuditi še kaj bolj osnovnega, kot je naprimer kakšna dobra restavracija (kolikor sem slišala se gostje veliko pritožujejo, da ni nobene solidne restavracije, ki bi jo lahko obiskali).

Aleksandra Polajžer

Anonimni pravi ...

Bolj kot v naprej naročen paket aktivnosti se mi zdi smiselna možnost sprotnega odločanja za posamezno dejavnost. Razen če gre za bolj nevskdanje stvari (recimo že prej omenjeni polet z balonom), kjer podjetje ni odvisno le od lastne ponudbe.

Sanja Kreže