12. december 2007

Volvov 'pametni ključ'


Thatcham, britanski raziskovalni center za izboljšave varnosti avtomobilov (The Motor Insurance Repair Research Centre) je družbi Volvo Cars podelil nagrado za zavarovanje in varnost avtomobilov. Tatcham, ki je ena največjih avtoritet v Evropi na področju varnosti vozil, je letos uvedel novo kategorijo, v kateri so raziskovalci nagradili novosti, za katere pričakujejo, da bodo bistveno vplivale na upad kriminala, povezanega z vozili.
Prejemnik letošnje prestižne nagrade je Volvov PCC (Personal Car Communicator) – napredni “pametni ključ”, ki za lastnika hrani dragocene varnostne informacije o trenutnem stanju varnosti v avtomobilu. Tako lahko voznik še pred prihodom do vozila preveri nivo varnosti, na primer ali je vozilo zaklenjeno ali ne, oziroma če je bil aktiviran alarm. PCC odlikujejo številne najnovejše inteligentne funkcije. Ena izmed njih je tudi inovativen senzor srčnega utripa, ki voznika opozori, če se kdo skriva v vozilu. Vse te informacije so vozniku dostopne že v oddaljenosti 100 m od vozila. Ko pa se voznik od vozila oddalji za več kot za 100 m, se vse aktualne informacije shranijo v PCC in tako omogočijo, da lahko kadarkoli preverimo, če smo recimo slučajno pozabili zakleniti avto. PCC poleg naštetega omogoča tudi vstop v vozilo in vožnjo brez ključa.
Avtor: Branka Lepej

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Veliko informacij ponuja tale izpopolnjen pametni ključ. Najbolj pritegne ona,da 100m do avtomobila lahko izveš,če je kdo v njem(na podlagi utripa),super ni kaj. Za Volvo avtomobile je tako znano, da so najvarnejši in,da podjetje veliko dela na tem. Čestitke Volvu za nagrado in za tako inovativne podvige.

Unknown pravi ...

Tala pametni ključ res inovativna ideja, saj lahko na vsakem koraku preveriš če smo zaklenili avto.To je res dobro, saj včasih tudi sama študiram ali sm zaklenala avto ali ne.Preverimo lahko če je kdo v našem avtu ker ima senzor srčnega utripa, dobra ideja.:)

Anonimni pravi ...

Res je ta ključ je res nekaj posebnega.

Mene je tudi presenetilo to, da lahko na podlagi srčnega utripa na 100m vidiš če je kdo v avtu, super. Res je priročno, predvsem da lahko vidimo če ni zaklenjen, kar verjamem, da se je že vsem zgodilo.

Gotovo tak kluč pomaga pri varnosti avtomobila. Res čestitke Volvu za tako idejo, upam, da bodo imeli še kako še zanimivejšo, ki bo 100% preprečila krajo vozila.

Tadej.H.

Anonimni pravi ...

Tale ključ pa je res pameten, s tem bomo res lahko povečali varnost avtomobila in nas samih, saj se kriminal iz dneva v dan povečuje. Upajmo, da bo učinkovito.

Branka Fras

Anonimni pravi ...

Uff huda zadevca!! Volvo velja za varen avto, če se pa kaj pokvari so pa tudi deli hudo dragi...
Ta kjuč se mi dopade, ker se mi zelo velikokrat naredi, da ne vem ali sem zaklenila ali nisem in pol ves čas kjer sm mislim samo na to ali je avto zakljenjen. Ko pa potem pridem do avtomobila, je pa tako ponavadi vedno zakljenjen in se tako po nepotrebnem obremenjujem ves čas!!:) In ta volvotov kjuč bi mi razbremeniv teh skrbi!!!:))

lp

anja t

Unknown pravi ...

A je avto zaklenjen? To je moje pogosto vprašanje sami sebi, ko sem že na vhodu v trgovski center in tako se pojavi dilema, ali nazaj do avta ali pa se ves čas spraševati, je ali ni? In sedaj je Volvo našel rešitev za naše težave. To je izdelek, ki ga dandanes nujno potrebujemo in izdelek, ki bo vlomilcem zmanjšal izbor, kajti sedaj bodo dvakrat premislili ali je naslednja tarča Volvo!

Unknown pravi ...

Meni osebno je predvsem všeč to, da lahko preveriš ali si zaklenil avto ali ne, ker pri večini voznikov zna to bit velikokrat težava. To,da pa lahko preveriš ali se kdo skriva v avtu, pa ni nič slabega, vendar ne verjamem, da se kdo sploh ubada s tem, ali se kdo skriva v avtu ali ne?