13. december 2007

BMW K 1200 S















Šport je številka ena - na motornem kolesu BMW K 1200 S. Le-ta namreč sledi samo enemu cilju: nikoli voziti se za kom drugim. Kot mojstrovina inženirske umetnosti je bil zasnovan za izjemno doživetje na asfaltu in sicer z do danes še nepoznano kombinacijo tehnologije, zmogljivosti in dizajna. Ta inovativna moč na dveh kolesih zahteva ambicioznost športnega voznika. Dobrodošli v izzivov polnemu svetu športa. Rahel obrat ročice plina in 123 kW (167 KM) močan novi štirivaljni motor katapultira BMW K 1200 S naprej - na vrh. S pospeškom z 0 na 100 kilometrov na uro v samo 2,8 sekundah, z navorom 130 Nm. Ta pogon ponuja vse, kar obožuje športno srce: prečna vgradnja motorja z naklonom valjev za 55° v smeri naprej, izjemno ozka širina za zagotavljanje nizkega težišča motornega kolesa, veliko prostora za nagibanje in izboljšana ergonomija. To moč v izjemno natančnost usmerja na novo razvit šeststopenjski menjalnik: skorajda neslišen in s kratkimi prestavnimi potmi.



Viri:
http://www.bmwk1200s.com/
http://www.youtube.com/watch?v=tqvkNDx6JwM&feature=related

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

O, to pa je dober motor, sploh pa če je cilj, nikoli se voziti za kom drugim. Pa iz 0 na 100 km/h v samo 2,8 sekundah. Uh, tu pa te prilepi. Nagib pa je tako, zelo pomemben.
Le tako naprej BMW...

Branka Fras

Anonimni pravi ...

Tale motor je pa res sanjski,eden izmed redkih,ki me je vizualno očaral,saj obožujem črno barvo. V tehnične podrobnosti se tukaj ne bom poglabljala,ta del komentarja bom z veseljem prepustila moškim komentatorjem:)Mislim,da so z izbiro črne barve zadeli v polno,saj transportira neko sporočilo moč,eleganco in zrelost. Po mojem mnenju moraš biti zelo vešč v vožnji,da si sploh upaš poskusiti.Mene osebno nihče ne bi mogel prepričati v vožnjo z njim:)
Kljub temu menim,da je BMW spet ustvaril eno super zadevo,za vse ljubitelje hitrosti,moči in elegance.

Lep pozdrav
Nina Ž

Anonimni pravi ...

Ja to ti pa je mašina!!Že ima pa res taki hiter pospešek, da bi še mene blo strah, čeprav obožujem hitrost in motorje!!Hudo!!Glede dizajna mi pa ni glih najbolj všeč. Drugače pa pohvalno za BMW!

lp

anja t

BAR Ekspreso pravi ...

Take hitrosti.. Upam, da ne bo še več smrtnih žrtev..

Unknown pravi ...

Malo preveliki pospeški za vožnjo po naših cestah in pri naših omejitvah se mi zdi nakup takega motorja nesmisel.

Martina Ž.

Unknown pravi ...

Ta motor je narejena za malo boljše ceste, kot so ceste v sloveniji, poleg tega, pa so zdaj še take "zasoljene" kazni. Vendar priznam, da se ga ne bi branila, že njegova zunanjost pritegne vso pozornost.