10. december 2007

KO SE INOVACIJA SREČA S POPOLNOSTJO

Korak naprej v evoluciji
V skladu z motom “Ko se inovacija sreča s popolnostjo” Elan postavlja standarde za inovativnost, kvaliteto in design.

Zgodovina družbe Elan je tesno povezana z inovacijami v proizvodnji smuči. S konstrukcijo Monoblock je Elan v proizvodni tehnologiji odprl novo poglavje. Pravo evolucijo je Elan povzročil s predstavitvijo prvih karving smuči. Nato so nastale prve smuči z integriranim sistemom vezi Fusion. Najnovejši izum se imenuje WaveFlex ™.
Konstrukcija WaveFlex je razvita za smučarje, ki uživajo na urejenih smučiščih in želijo vrhunsko smučarsko izkušnjo. Običajne konstrukcije smuči ne združujejo mehke upogibnosti smuči za karving zavoje in torzijske togosti za nadzor v zavoju. Za vsestransko smučanje in izvajanje dolgih in kratkih zavojev smučarji potrebujejo oboje: mehko upogibnost in torzijsko togost. Revolucionarna tehnologija WaveFlex združuje oba atributa na edinstven način, namenjen hitremu, stabilnemu in vrhunskemu smučanju na urejenih smučiščih, za večjo udobnost in lažjo izvedbo zavojev.

Glavne prednosti tehnologije WaveFlex so:

  • Boljša torzijska stabilnost – za boljši oprijem robnikov v dolgih zavojih.
  • Mehkejša upogibnost smuči – za lažjo izpeljavo kratkih zavojev.
  • Lahka konstrukcija zmanjšuje celoten volumen smuči in s tem glede na običajne konstrukcije smuči zmanjša maso smuči za 15%.
Slabosti tehnologije WaveFlex so:
  • bolj primerna za urejena smučišča
  • visoka cena

V letu 2006 je Elan za serijo Speedwave, ki se je prva ponašala z novo tehnologijo prejel Evropsko nagrado European Ski Award 2006, leta 2007 pa jo je mednarodna žirija strokovnjakov nagradila še za izjemen design z nagrado »Red Dot«, ki jo dopolnjuje še nominacija za »DesignPreis 08«. Tudi v slovenskem prostoru so se zvrstile potrditve, tako na Slovenskem forumu inovacij v okviru dogodka Hevreka! 06 kot tudi z zlatim priznanjem za najboljšo inovacijo leta 2006, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, itd.

Tehnoligija WaveFlax™ omogoča užitek pri vrhunskem in natančnem smučanju, hkrati pa je vožnja mehka in sproščujoča – ne glede na to kakšno smučišče izberejo.

Produktni vodja smuči Elan-Luka Grilc je povedal: »Naš razvojni oddelek se je soočil z navidez nemogočim izzivom, razviti smučko, ki bo vzdolžno mehka in hkrati torzijsko stabilna. Takšne mahanske lastnosti je možno doseči z valovanjem nosilnih elementov smuči, zaradi česar smo razvili posebno tehnologijo lupine v obliki valov. Smuči Speedwave prinašajo revolucijo tako na področju tehnologije in kvalitete kot tudi na področju oblikovanja. «

Nova tehnologija je popeljala smučarsko evolucijo v novo obdobje. Le eno leto po prvi predstavitvi prinaša Elanova preizkušena tehnologija WaveFlex™ obljubo po spremembi smučanja. Poskusite jo danes.

Viri:

8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Zelo dober članek!

Elan je zakon!!
Izvrstna tehnologija smuči, zato bom poskusil to inovacijo.

Martin P.

Anonimni pravi ...

Jaz sicer ne smučam, ampak sliši se dobro. Elan je tako ali tako že dolgo znan in dober. Dobra tehnologija. Le tako naprej...

Branka Fras

Anonimni pravi ...

Res te smučke so špica,
sam jih še nimam, sem pa si jih že ogledoval, in stalno bolj me mika, da bi si jih kupil, pred letošnjim januarskim smučanjem in gotovo si jih bom, samo upam da bo sneg : )

Tadej.H.

Unknown pravi ...

Spet izjemna inovacija Elana. Niti ni tako presenetljivo, saj Elan zadnje čase res dobro posluje. Mislim, da bodo te njihove smuči z novo tehnologijo WaveFlex šle dobro v prodajo, kljub visoki ceni.

LP
Suzana

Anonimni pravi ...

Zanimivo bo poizkusit, sam sicer smučam na fischer smučeh tekmovalnim modelom predlanske sezone in me res zanima ta napredek elana. Upam za čimveč testnih dni smuči.

Marko L.

Tanja pravi ...

Elan je že nekaj časa poznan po tem, da proizvaja kvalitetne smuči. Trudi se , da kvaliteto le teh iz leta v leto izboljšuje, zato ljudje posegajo po njihovih izdelkih, če se jim zdi cena le teh ugodna. A cena zgoraj opisanih smuči se mi zdi še kar visoka, in mislim , da si jih marsikdo ne glede na kvaliteto, zaradi visoke cene ne bi mogel privoščiti.

Tanja Štruc

Anonimni pravi ...

Elan je proizvajalec smučarske opreme že 62 let in se zaveda, da je smučarska industrija tesno povezana z naravo. Družba Elan pa ima edina izmed smučarskih proizvajalcev na svetu okoljske certifikate, zato mora nenehno nadzorovati svoje vplive na okolje. Častnik Finance pa je sredi novembra z Ekoskladom in Agencijo RS za okolje razglasil zmagovalce razpisa za okoljske nagrade. Med njimi je tudi Elan, zato me ne preseneča cena omenjenih smučk.

Nadja Polovšek

Unknown pravi ...

Res je, da ima elan kakovostne smuči in da se meri s proizvajalci na samem svetovnem vrhu, vendar uporaba teh smuči v Sloveniji ne pride toliko do izraza, saj ni niti primernih prog za njih, ker proga mora biti resnično ravna, brez kakršnih koli izboklin. Problem je tudi v tem, da poleg tega, da je cena dokaj visoka niti niso tako super, kot so jih predstavili v sami reklami že v začetku lanskega leta(jaz namreč sem jih imela možnost testirat)- res da je to stvar vsakega posameznika, vendar že z ekonomskega vidika se jih ne splača kupit, tisti pa ki jih imate željo sprobat, si jih lahko sposodite, pa boste dosti ceneje prišli skozi...konec koncev naslednje leto bo ziher kaj novega, če ne pri elanu pa pri kom drugem