2. maj 2008

Izboljšanje poslovanja s sistemom SAP

SAP ponuja obsežen nabor rešitev, ki dajejo dodatno moč vsaki poslovni operaciji. Tako pridobite vidljivost in učinkovitost – in najpomembnejše, zmožnost preoblikovanja poslovanja v takega s konkurenčno prednostjo.
Rešitve SAP so primerne tako za majhna kot za srednje velika podjetja, saj vključujejo poslovne funkcionalnosti in najboljše prakse poslovanja v posamezni panogi. Poslovni procesi so avtomatizirani in izboljšani, prav tako je izboljšan proces odločanja s strateškim poslovnim vpogledom. SAP je na voljo so kot paketna rešitev z enostavno vpeljavo.


V podjetju Prevent AFC d.o.o. so se za vpeljavo programske rešitve SAP odločili v drugi polovici lanskega leta. Sistem jim omogoča vzpostavitev učinkovitih in usklajenih procesov, prilagodljiv je do te mere, da omogoča strateško vodenje poslovanja ter nadzorovanja vseh stroškov v podjetju. Paketna rešitev zagotavlja vse najpomembnejše funkcionalnosti, ki jih potrebuje podjetje:

· finančno računovodstvo,
· interno računovodstvo,
· prodaja in distribucija,
· nabava in logistika,
· razvoj poročil in analitika.



Te funkcije so seveda še dalje podrobneje razčlenjene, tako da omogočajo podjetju pokritje vseh pomembnih področij. Z metodologijo vpeljave, ki je prilagojena potrebam in zmožnostim podjetij, se je nekoliko skrajšalo trajanje procesov, število potrebnega osebja in stroški. Prednost vpeljane rešitve je tudi to, da je slovenska različica sistema SAP je povsem prilagojena domači zakonodaji.

Avtorja: Tina Ferk, Barbara Srebnik

1 komentar:

Rok Šnajder pravi ...

te programov je veliko, vsako podjetje uporablja različnega, so pa vsi dobrodošli za boljše poslovanje
lp