28. april 2008

Storitev faktoringa v podjetju Finea fakotring d.o.o.


Podjetje Finea hodling, d.o.o. je krovna družba skupine podjetij, ki ponujajo številne storitve na področju financ, računovodstva, davčnega in poslovnega svetovanja ter informatike.

V sklopu holdinga deluje podjetje Finea faktoring, d.o.o., ki se ukvarja s ponudbo storitve oziroma finančnega orodja imenovanega faktoring. Faktoring se za razliko od ameriškega trga na našem trgu šele uveljavlja. Podjetje v tem primeru izvaja bančni posel na stranki kar se da prijazen način ampak ni banka.


Kaj sploh je faktoring???

¢ je postopek financiranja prodaje, pri katerem podjetje (faktor) odkupi dobaviteljeve terjatve

¢ s faktoringom prevzame faktor pogosto tudi opominjanje, nadzorovanje vplačil in druge knjigovodske naloge svojega odjemalca.

Podjetje, v tem primeru Finea-faktoring, d.o.o. odkupi od svojih strank njihove terjatve do dobaviteljev in stranki na drugi strani s tem omogoči da dobi takoj na voljo likvidna sredsvta v obliki denarja zmanjšana za provizijo.

Prednosti fakotringa v Finea - faktoring d.o.o.


¢ nudenje storitev, ki so fleksibilne in kupcem prilagojene storitve

¢ vsak stranka se obravnava posebej, saj gre za neposredn način trženja z direktnimi stiki

¢ omogočanje likvidnosti poslovanja

Storitve se vedno prilagajajo kupcem in ne gre za neko docela standardno storitev, vsak kupec se lahko obravnava posebej. Način dela je takšen, da celoten tim dela na pridobivanju novih strank. Gre za izrazito tržno usmerjeno delovanja zaradi narave dela in branže: v bistvu izvajajo bančni posel a niso banka. Prav tako se podjetje širi na nove trge (predvsem bivše Jugoslavije) ravno z nameno da v prvi meri servisirajo slovenske stranke na teh trgih.

Avtorja: Jure Vezjak in Rok Šnajder


Ni komentarjev: