6. december 2007

DNEVNI IN SPALNI PROSTOR- VSE V ENEM

Dnevna soba je navadno največji in osrednji del stanovanja, ki ga uporablja vsa družina.
Dnevni prostor mora biti predvsem, da zagotavlja prijetno udobje za posameznika in skupino ter, da ustvarja občutek topline doma.
Dnevna soba je reprezentančen del stanovanja v katerem sprejemamo goste.
Ti si lahko ustvarijo vtis o urejenosti celotnega stanovanja, o skrbnosti, iznajdljivosti gostitelja, kakor tudi o njegovem življenskem stilu. Stil je odraz posameznikove osebnosti.

Žal več sobna stanovanja niso vsakomur na razpolago.
Znanstveniki so ugotovili, da je lahko dnevni prostor hkrati tudi spalni prostor. Verjetno, se vam to ne zdi nič znanstveno dognano, kajti prvi misel, ki vam pade na pamet, je raztegniti kavč v dnevni sobi ter spati na kavču.
Vendar to ni tako. Podjetje Zoom - Room ponuja rešitev, dnevni in spalni prostor v enem. Novo tehnološko dognanje omogoča, da z omare naredimo posteljo.
Postelja, ki jo potegnemo z omare, je primerna za zdravo spanje. Posteljno dno je leseno, ohišje postelje pa je s posebnega plastičnega materiala, kateri se primerno prilagodi. Izbira jogija je prepuščena vsakemu posamezniku, v kolikor bi imel višje zahteve kot ponuja proizvajalec. Proizvajalec ponuja lateks jogi, glede dimenzije in debeline jogija pa je tudi individualna presoja. Jogi stoji navpično ob steni omare. S posebno dognanimi tehnološkimi materiali, se postelja oziroma jogi nikoli ne skrči. Ko želimo spremeniti dnevni prostor v spalni, enostavno, z daljincem vklopimo posteljo ter z omare nam počasi pride ven prava postelja. Resnično, postelja v pravem pomenu besede, lateks jogi, letveno dno,.. vse kar potrebujemo za zdravo spanje.
Zanimiva in idealna rešitev za mala stanovanja, prihodnost dnevno-spalnega prostora.
AVTOR: PIRC ANJA

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Predstavljena zadeva se mi zdi zelo praktična,saj z njo kot ste že omenili prihranimo prostor,ki ga lahko izkoristimo za kaj drugega. Ob predpostavki,da zadeva ni "astronomsko" draga bi bila le ta koristna tudi za mlade družine,ki se mnogokrat soočajo z prostorsko stisko. Kot ste že omenili spanje na različnih kavčih in drugih "na hitro sestavljenih ležiščih" ni prav udobno zanka pa je tudi v tem,da posledic ne čutimo danes ampak jih bomo čutili čez 10 oz. 20 let. Takšna postelja je po mojem mnenju koristna tudi za tiste,ki se velikokrat soočajo z "nepričakovanimi gosti". Predstavljajte si,da želi vas malček k sebi povabiti prijatelja,če imate takšno posteljo lahko takšni prošnji brez težav ugodite. Ne vem ,če to že obstaja vendar bi bilo zanimivo,da bi izdelali tudi otroško različico, tisti,ki imamo nečakinje,mlajše brate in sestre prav dobro vemo,da v otroški sobici ni nikdar dovolj prostora. Meni je ta postelja tudi vizualno zelo všeč, seveda pa se more le ta skladati z ostalim pohištvom. Če je celotna oprema "skockana skupaj" tale moderna postelja ne bo prišla do izraza.

Vse pohvale za ta članek

Lep pozdrav

Nina Ž

Anonimni pravi ...

Ta stvar pa niti ni tako nova, če se ne motim. Podobna stvar se je pojavljala že v Ameriki (poznano iz filmov in pripovedi) v preteklosti. Je pa res, da je ta različica mnogo lepše oblikovana in verjetno tudi kvalitetnejša.

Se pa pridružujem Nininemu mnenju, da to zna zelo prav priti v manjših stanovanjih in tako privarčevati mnogo prostora.

Lep dan.


Martina V.

Anonimni pravi ...

ja, niti ne tako nova stvar. je pa super, v kakšni garsonjeri ali manjšem stanovanju. zato pa je res super! in še fajn zgleda.

Anonimni pravi ...

Ni, slabo.

Ta stvar pa se mi res vidi priročna. Ne samo, da z njo privarčujemo vliko prostora, da je priročno, tudi lepo zgleda. Res je postelja je največja stvar, ki nam uzame prostor. In ideja, da združimo dnevno in spalnico se mi vidi idealna, že tako smo skoraj stalno v spalnici ali pa v svoji sobi, kateri jih imamo.

Predstavljajte si koliko prostora bi imeli v sobi če bi imeli tako posteljo.

Meni, bi bila res priročna. Da o navdušenju punc, ko zagledajo tako posteljo sploh ne govorim.
Tadej.H.

Anonimni pravi ...

Ko sem še hodila v začetek osnovne šole-ne vem, morda do kakšnega 5-ega razreda, sva imela z mlajšim bratom skupaj sobo in takrat je on imel posteljo, ki se je odprla iz omare-res priročno. Potegneš ven, narediš posteljo, zjutraj pospraviš in je spet večji prostor v sobi. Sploh ni bilo težko... No, razen na daljinca ni bila. drugače se pa nio vidlo, da je omari postelja, ker je bilo tako nareto.

Branka Fras