2. december 2007

Digitalno pero Logitech io2

Vam slepo tipkanje ne gre od rok ali še huje – iščete tipke po tipkovnici in pogosto delate napake? Vam je prostoročno pisanje zapiskov še vedno veliko ljubše? Če ste prikimali na zgornji vprašanji, vam bo prav gotovo všeč Logitechovo digitalno pero io2.Digitalno pero Logitech io2, pisalo prihodnosti, bo vsekakor marsikateremu poslovnežu, učitelju, študentu, zdravniku in še komu olajšalo življenje. To "čudo" tehnike, s pomočjo majhne kamere beleži vse kar pišete, rišete in kracate na poseben elektronski papir (priložen). Zapomni si lahko do 40 strani vaših zapiskov. Ko bi radi le te digitalizirali in jih prenesli v računalnik, pero enostavno odložite v posebno stojalo, ki je z računalnikom povezano preko USB vmesnika, in vse kar ste zapisali se prenese v računalnik. Zapiski so sedaj digitalizirani, kar pomeni da jih lahko po želji urejate (brišete, dodajate, združujete več strani, spreminjate barvo pisave...), pošiljate po elektronski pošti, dodajate zaznamke ipd.
To pa seveda še ni vse kar ta čudežna napravica omogoča. Priložena programska oprema omogoča, da vaš rokopis pretvorite v tekst (ne podpira slovenščine!). MyScript Trainer pa se bo naučil vašega stila pisanja.

Povzetek

Logitechovo pero seveda ne smete jemati kot čudežno. Zagotovo mu boste morali posvetiti kar nekaj časa, da ga boste spoznali s svojo pisavo, verjetno boste to morali tudi deloma prilagoditi peresu in programu. Tudi pri digitaliziranju besedil vedno ne bo potekalo vse gladko. Nedvomno pa je dejstvo, da je io2 izjemno zanimiv izdelek, ki že v svoji drugi izvedenki ponuja funkcionalnosti, uporabne veliko poslovnežem in strokovnjakom, ki obiskujejo sestanke, kongrese in si ob tem podatke zapisujejo. Računalnik zahteva pozornost zase, zapiske pa smo vsi vajeni delati mimogrede. In v tem izstopa še ena prednost digitalnega seta – ta, da se lahko z njim v roki udeležimo sestanka ali konference, ne da bi ob tem morali ves čas s seboj prenašati prenosni računalnik, se bati, da nam ga ukradejo ipd. Pa tudi tega, da lahko po povratku podatke prepustimo v digitaliziranje tipkarsko veliko bolj vešči administratorki, ne gre zanemariti.

Vir: Logitech

Avtor: Rebeka Kolar


10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Zanimiv izdelek. Morda bi mi prišel prav, sploh pa včasih ko še sama ne znam prebrat svojih zapiskov. Kakšna pa je kaj cena?

Branka Fras

Skrbnik pravi ...

cena je 134,23€ meni se zdi zelo ugodno!

Anonimni pravi ...

Je kar ja, upam da je tudi tako uporabno. Meni bi zelo prav prišel in mislim, da mnogim drugim. Sploh pa, če je pero prihodnosti.
Hvala za odgovor.

Branka Fras

BAR Ekspreso pravi ...

Tudi meni bi prišel prav. Saj se včasih ne znajdem ven izmed vseh papirjev. Kje ga je mogoče kupiti?

Anonimni pravi ...

O tem sem že nekaj slišal in se mi zdi zanimivo.

Res je, da je tako pisanje in pretvorjanje v elektronsko obliko zelo težka zadeva in tudi zato vse ne deluje kot bi naj. Vendar vsaka nova stvar rabi nekaj časa, da se izpopolni, bolj je zakomplicirana, dalj časa potrebuje (npr. avtomobili).
Z časom, seveda, če se bo naprava odnesla, bo postala boljša in boljša. Sicer obstraja en drug problem in to so morebitni konkurenčni izdelki, ki pretvarjajo glas v pisavo, nevem če jih že kdo razvija, bo pa jih gotovo nekdo.
Pač človeštvo se razvija in vsak dan naredimo nekaj kaj bi nam olajšalo življenje.

Tadej.H.

Unknown pravi ...

Ta zadevica io2 se mi zdi super. Saj vem kako je ko se ne znajdeš včasih v gori svojih zapiskov, pol pa jih še moraš včasih spraviti v elektronsko obliko, ta napravica pa bo vsem nam zelo olajšala to delo. Pa tudi cenovno je zelo ugodna. Iznajditelji te napravice so zadeli v polno, po moje jo bomo počasi vsi uporabljali.

LP
Suzana

Anonimni pravi ...

se mi zdi da je pisav preveč da bi lahko tale zadeva kadarkoli delovala v nulo ne.. morda z polletnimi nastavitvami vsakega uporabnika posebaj v smislu da se svinčnik nauči vaše pisave. ampak po moje bi blo že čisto dovolj če bi lahko kar rokopis prenesel na računalnik sproti in ne šele z skeniranjem lista. svinčnik kot tak pomoje ni daleč od tega in tudi programska oprema pomoje nebi smela predstavljati prevelikih težav, uporabnost pa bi bila po mojem mnenju precejšnja. saj nas zna večina brat svojo pisavo.
in na koncu, cena je v primerjavi z navadnim svinčnikom še vedno visoka. za tolko ojronov dobiš zraven še skenerček s katerim si dosego isto (glede na uporabnost tega io2 še več) s tem da ti ni treba prerisovat slikic :D

Marko Vlah

Unknown pravi ...

Če je cena resnično taka, potem je to zelo ugodno za ta izdelek. Mislim, da bi to pero moralo bit izreden hit, saj je ogromno takih ljudi, ki se ne znajdejo med svojimi izpiski, še posebej mi je všeč to, da se potem da lepo to na računalnik in se lahko zraven kaj dopisuje, briše..., ker če to delaš na navadnih izpiski potem kaj hitro pride do velike zmede.

Anonimni pravi ...

Zanimiva novost na trgu... seveda je spet odvisno od slehernega uporabnika, če izdelek resnično potrebuje...
Glede zmede v zapiskih pa ... mislim da se vsak posameznik organizira kot mu najbolj ustreza, da pa se ne znajde iz svojih zapiskov bi pa štela kot pomanjkanje samoorganizacije.
Sama večkrat prepišem zapiske- odvisno od predavanja, ker imam rada urejene lastne zapiske.
Ob prepisovanju pa ponavljamo snov, kar je prednost pri učenju, saj je nam predavana snov bližje kot če bi si zapiske kopirali od kolegov (to štejem kot podpiranje lenobe) ali če bi jih enostavno preneseli na računalnik.

Sara T.

Anonimni pravi ...

Zanima inovacija, katera zahteva ogromno prilagodljivosti z človeškega vidika. Tehnično predvsem v vprašljivem prepoznavanju struktur osebnega rokopisa in digitalizaciji le-tega.

Irena Šišovska