29. november 2007

SPLETNI ČASOPIS

Je način s katerim prideš do informacij in ti za to ni potrebno kupiti tiskanih izvodov časopisa.

Spletni časopis predvideva registracijo uporabnikov, preko katere se zberejo osnovne informacije. Registracija ni obvezna, omogoča

pa prejemanje RSS objav, novic po elektronski pošti... Predvideva več načinov iskanja po vsebinah, ki

so odvisni od izbire vstopne vloge. Glede na vlogo uporabnika,

se izbere privzeta vrednost, vendar lahko vsak uporabnik

preklaplja med možnostmi.

Po svetu so naklade tiskanih medijev padle, pri nas se še to ni zgodilo v tolikšni meri. V tujini so nekateri mediji zato že popolnoma prešli na splet. menijo, da je možnost prihodnosti. V Sloveniji še vedno prevladuje tiskani časopis a se vedno bolj uveljavljajo spletni časopisi.


Maya Tadina

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ni slabo, saj velikokrat pozabim, da bi kupila časopis. Pa ni tako privlačno narejen, da bi me zelo pritegnil, čeprav je v njem veliko dobrih informacij, tako da se ga splača prelistat. Če pa bo to sedaj preko spleta, pa še toliko bolje, saj vsak dan sigurno pogledamo na splet kaj je novega, kaj se dogaja, pa še denar prihraniš. Je pa tako že spletno mesto večera, 24ur,... Če bo tiskani časopis čist upadel bo to za nekatere problem. Veliko ljudi najraje ob jutranji kavici prelistajo časopis. Mnogim je to že navada. Kaj pa tisti,ki nimajo računalnika, ali pa interneta? In pa sploh starejša populacija? Ne morem si zamislit mojega dedeja, da bi se vsedo za računalnik in bral časopis. Že tako se komaj na gsm spozna. Ne vem no. Za nekatere bo to full dobro, za nekatere pa ne. Bomo videli. Sploh pa če pravijo, da je to možnost prihodnosti in seveda je še veliko mladih, ki morajo to sprobat....

Branka Fras

Anonimni pravi ...

problem internetnih časopisov je po mojem mnenju dostopnost. 1500uporabniških imen in gesel, če pa cajtung prejemaš v svoj e kaslc je spet svinjarija ker je spama in vsega ostalega tolko da je nadležno sploh brskat med vso tisto pošto. saj ne da v tem ni prihodnosti, samo dosti stopicanja bo še potrebno dokler bomo lahko zares stopli iz kioska v cybercafe
v iskanju aktualnih dogodkov.

Marko Vlah

Anonimni pravi ...

Jaz vsakodnevno prebiram spletni časopis/novice že 5-6let in si praktično časopisa ne kupujem. Zame je najenostavnejše se vsesti za računalnik in se informirati. Plus tega se že med dnevom spreminjajo novice in takoj izveš najbolj sveže novice tiste ure/dneva.
Po drugi strani, pa prav pride časopis/revija za prelistat, ko zmanjka elektrike,pa v čakalnici pri zdravniku, na faxu ko koga čakaš..

Anonimni pravi ...

Ja res, spletni časopis ni slab.

Sam uporabljam finance, res je dobro. In še koristno za okolje, saj se tako poseka manj dreves, ker je poraba papirja manjša. In tak časopis, kjer je možno si lahko shraniš, za kasnejšo uporabo. Tudi izpisovanje, je lažje, saj samo zbrišemo kar nas ne zanima in si tisto jedro pustimo. Prednost je tudi v tem, da je zastonj. Vendar tak časopis pomeni izgubo veliko delovnih mest, vendar je to pri razvoju neizogibno. Meni osebno se zelo dopade, tudi če rabiš kako sliko, jo iz takega časopisa lahko samo skopiraš in uporabiš, ko jo z onega časopisa ne moraš samo tako, sicer se da z skenerjem, vendar ni take kvalitete.

Glede na to bo Slovenjia kmalu tudi postala velika uporabnica spletnega časopisa, v čemer jaz tudi vidim prihodnost časopisa kot takega.

Tadej.H.

Unknown pravi ...

Spletni časopis je sigurno prihodnost. Saj je dosti bolj priročen in tudi novice so skoraj vsako uro osvežene.
Tudi v Sloveniji bo se počasi v bližnji prihodnosti poznal drastičen upad tiskanega časopisa, saj kot veste v Slovenijo vse bolj pride. Tako da bo tiskan časopis na voljo le še v manjši nakladi.

LP Suzana