29. november 2007

GDrive

Wall Street Journal poroča, da naj bi Google uporabnikom kmalu začel ponujati storitev za shranjevanje podatkov iz lastnih trdih diskov na Googlovih strežnikih.

Uporabniki bi tako lahko na strežnik shranjevali najrazličnejše vsebine, od dokumentov in glasbe, do filmov in slik, poleg tega pa bi lahko do njih dostopali iz različnih računalnikov in drugih naprav.

O storitvi "GDrive" je sicer že dolgo govora, WSJ pa napoveduje, da bi lahko bila dostopna že v roku nekaj mesecev. Nekaj prostora naj bi bilo na voljo brezplačno, več pa proti plačilu.

Vir: http://www.monitor.si/novica/gdrive-znova-na-obzorju/
http://www.google.com

Objavil: Milan Kren

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

To pa bi bilo dobro, sploh za tiste z manj zmoglivejšimi računalniki. Le kakšna bo cena prostora?
Super Google...

Branka Fras

Anonimni pravi ...

uuuuuuuuuuu noro! mi bo mal sprostilo disk.

sam je pa vprašanje kako je s tem shranjevanjem, če je zanesljivo, in da imaš do tega smo ti pristop. in nenazadnje tudi cena.

mogoče bo pa free!

Anonimni pravi ...

zastonj ql.. plačljivo.. halo? danes ko gigabajtne usbje delijo po ulicah? google je s tem pač omejil brezvezno uploadanje podatkov na strežnik če bo uresničil idejo. rulja bi šopala filme pa vso svinjarijo gor, pol pa nikol več povohala.. tak bo vsak zdaj malo pazo kolko in kaj si shrani (govorim če bodo to res uresničili). čisto tak, kdo od vas pa plačuje hotmail da lahko ima več prostora? glede varovanja podatkov pa se bo google odpovedal odgovornosti za zaščito le teh. si predstavljate višino tožb če bi kdo vdrl not in ukradel podatke neke tretje osebe. torej, fino fajn dokler je zastonj. če pa je kdo pripravljen plačat mu jaz prodam 1gb placa za en evro.. kupiš lahko samo 500gb skupaj v obliki prenosnega diska. :D

Marko Vlah

Anonimni pravi ...

Uf, dobra ideja, sicer sedaj ko imamo maile velike 5 giga, si lahmo že tam nekaj shranimo, pač ne ravno filmov, gre pa že nekaj datotek, ker je velikost datoteke omejena.

Taka stvar se mi vidi zelo primerna, in jo bo gotovo veliko ljudi uporabljalo, to bi lahko celo nadomestilo prenosne usb ključke, saj bi lahko od povsod dostopali do podatkov, pač intenet je pogoj. Gotovo bom jo tudi sam uporabljal.

Tadej.H.

BAR Ekspreso pravi ...

Google vedno znova preseneča.. Najprej brezplačni mobilnik, sedaj pa to. Super! Ni kaj rečti.

Unknown pravi ...

Ni slaba ideja ta GDrive. Mislim da bo Google uspešen, saj bo kar dosti oz. vsi ljudje uporabljali. Še posebej ker bodo imeli dostop tudi z drugih računalnikov. Seveda pa sigurno ne bo ravno najbolj varen način shranjevanja, ampak to mislim da ne bo kaj dosti vplivalo na to, da ljudje ni bi tega uporabljali. Pač bodo tisto kar ni za javnost shranili drugje.

LP
Suzana

Unknown pravi ...

Ideja je noro dobra, ampak me preseneča to, da je Google dali v ponudbo nekaj, kar se bo moralo plačati.Ampak mislim, da kljub temu, da boš moral za to odštet nekaj denarja, bo vseeno za to veliko povpraševanje.