28. november 2007

Ali ste že slišali za Adidasov mi Innovation Center?


Gre za novo in največjo Adidasovo športno prodajalno na svetu, ki ima kar 1750 qm površine. Ta prodajalna se nahaja v najbolj obiskanem trgovskem centru Champs-Elysees v Parizu. Posebnost te prodajalne je tako imenovani inovacijski center, to je velika multimedijska kocka z štirimi velikimi ekrani in digitalno tekalno stezo, kjer si stranke same lahko oblikujejo športne čevlje po svojih željah. In kako funkcionira ta zadeva? Tako, da stranke tečejo po digitalni tekalni stezi in zasledujejo tekača na ekranu, ob tem pa računalnik zbira digitalne informacije o pritisku stopala na stezo in lastnosti teka stranke, da bi lahko naredili čevelj po obliki in meri noge kupca. Ob zbiranju informacij stranko spremlja prodajalec, ki te digitalne informacije shrani na svoj računalnik in naredi profil stranke. Po zbranih informacijah lahko kupec sam izbira svoje športne čevlje ob veliki črni kocki, ki deluje tako da stranke samo s prstom pokažejo, kaj hočejo izbrati, laser in infrardeča tehnologija pa sama zazna gib in ga spremeni v ukaz. Ko si stranka izbere svoj model, pa lahko izbira med barvami in materialom, iz katerega bo športni čevelj narejen. Svoje čevlje pa si lahko ogleda v ogledalu, ki stanki pokaže kako bi izgledal njegov nov športni čevelj, zraven tega pa lahko gledajo Adidasove video posnetke. Prodajalna ima tudi računalnik z tehničnimi podatki ali informacijami o športnih čevljih, ki ga lahko premikaš med čevljami, ki te zanimajo, ter posvetovalni prostor, kjer lahko stranke dobijo nasvete o pravilni vadbi in izvedbi športnih aktivnosti, lahko pa najamejo svojega osebnega trenerja. Da bi prodajalna bila še bolj privlačna pa so v prodajalni nameščeni računalniki, ki so nameščeni kot informacijske točke in tam lahko stranke surfajo po internetu in igrajo igrice. Za informacijo koliko stane en par športnih čevljev je odvisno od modela, barve in materjalov, ki jih izberete. Tako zraven osnovne cene plačate še dodatno ceno, ki pa se gibljeje nekje med 40 in 65 dolarjev. Za nakup enih športnih čevljev pa kupci čakajo dva ali tri tedne. Podajalna je že zdaj zelo uspešna, pri Adidasu pa želijo takšno prodajalno zgraditi v vsaki večji prestolnici sveta.

10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ta Adidasov inovativni center me je zelo navdušil. Veliko nas ima verjetno težave, da te teniski ponavadi vedno kje žulijo (vsaj na začetku). Tukaj je že način kako si lahko narediš čevelj impresiven. Najbolj všeč mi je pa podatek, da taka izvedba ni astronomsko draga-da ti nardijo športni copat po meri za ceno med 40 in 65 dolarji, za tako storitev ni veliko. Menim, da ima ta njihova ponudba veliko potenciala in zna bit zelo uspešna. Prav tako bi si bilo tole zanimivo ogladeati tudi v živo-se lahko zmenimo za kako ekskurzijo v Pariz :)

Lep večer.

Martina V.

Anonimni pravi ...

Pravi inovacijski center. No, v Pariz ravno ne bi šla po športne copate, čeprav bi lahko bil "izgovor". Je pa zanimivo to, da si lahko sami oblikujemo športni čevelj in takšnega, ki ga želimo, tudi dobimo. Pa tudi cena ni visoka. Lepo bi bilo, če bi imeli takšno prodajalno v Sloveniji, vendar smo premajhni.

Branka Fras

Unknown pravi ...

To mislim, da smo vsi čakali, da si lahko sam po svojem okusu oblikuješ čevlje. Pa še cena sploh ni visoka.
Saj mislim, da vsakomur, vsaj nam ženskam se zgodi skoraj vedno, da ko kupujemo čevlje nikoli ne najdemo takšnih, ki bi nam v vsakem pogledu bile všeč. Tako da bomo si lahko, ko bo ta Adidasov center prišel v Slovenijo, vsaj enkrat v prihodosti, vsaj športne čevlje oblikovali in kupili čisto po našem okusu.
Mogoče bomo enkrat tudi za elegantne čevlje imeli takšno izbiro, to pa res ne bi bilo slabo:)

LP
Suzana

Anonimni pravi ...

Dobra in zanimiva stvarca!!:)


lp

anja t

Anonimni pravi ...

Ja, res je to je zelo dobro.

Verjamem, da imajo kar veliko gnečo pred to kocko. In res je tudi, da čevlji sploh niso dragi. Sloveija je sicer majhna, in bo res nekaj časa trajalo, da bodo tako kocko naredili pri nas, verjamem pa, da jo bodo.

Zanima pa me, kako hitro dobiš te čevlje, kar je tudi zelo pomembno pri nakupu. Če imajo to urejeno potem res lahko gremo v Pariz vsak po en perfektni par.

Tadej.H.

Anonimni pravi ...

ja, ekskurzija tja sploh ni tako slaba ideja...

Unknown pravi ...

Ta inovacija je lahko zelo priročna za profesionalne športnike, ki si lahko naredijo športne copate po svoji meri. Olajšajo jim pa lahko tudi terninge.

LP,
Claudia Pečnik

Anonimni pravi ...

Sem pozabil napisat in sem že popravil v blogu. Kdor se odloči za nakup športnih čevljev čaka približno dva ali tri tedne. Tako da ne čakaš tako dolgo!

Lep pozdrav!

Matej K.

Anonimni pravi ...

Spet se pokaže kako močna znamka je adidas,da si lahko to privošči. Najbolj mi je všeč,da si lahko športne copate oblikuješ po svojih željah,saj se pri meni nemalokrat zgodi, da z določenimi detajli nisem zadovoljna. Slišala sem,da je tudi Levis poskusil nekaj podobnega mislim,da si lahko zaenkrat samo na internetu skreiraš kavboljke po svojih željah zame bi bilo to idealno,ker sem bolj majhna in je težko najti model,ki ti ustreza po kvaliteti prilagodljivosti in seveda izgledu. Mogoče ne bi bilo slabo,če bi lahko več stvari kreirali sami,ker so okusi zelo različni in v bistvu si vsaj v določenih trenutkih želimo biti drugačni od večine eden izmed teh trenutkov je za veliko žensk najverjetneje poročni dan. Zato menim, da bi bilo oblikovanje poročne obleke po svoji predstavi nekaj izjemnega,če je obleka,ki jo nosiš odraz tvoje osebnosti in kreativnosti,lahko v njej zasiješ v vsej svoji lepoti. Pa da ne bo pomote teme o poročnih oblekah nisem odprla zato,ker bi hotela prihodnji teden stopiti pred oltar, moja asociacija je bolj posledica enoličnosti na področju izgleda samih oblek. Upam,da se bo to v prihodnosti spremenilo in, da si bodo tudi za te obleke izmislili nekaj bolj inovativnega. Pri tem pa bi morali upoštevati,da mora biti cena zmerna,da ubogi ženin ne bi že pred poroko čisto osivel,če bi želel svojo nevesto presenetiti z prav posebnim darilom.

Lep pozdrav

Nina Ž

BAR Ekspreso pravi ...

Zanimivo. Mislim, da so izbrali pravo mesto za tovrstno prodajalno.