19. november 2007




SEDUCTION BY LIGHT

(zapeljevanje s svetlobo)

Pripravite se na revolucijo pri televizorjih!

Philipsov čisto nov televizor dviga možnosti tehnologije na nezaslišane in nedosegljive višine. Inovativna slika in struktura se združijo v unikaten aktiven okvir ter ustvarijo živ kinematografski zaslon, ki bo vzbudil, vsrkal in očaral vaše čute.

TEHNOLOGIJA AUREA

AMBILIGHT

AUREA ponese philipsovo poglobljeno tehnologijo še korak dlje. To je 'prostorski zvok za oči'. Z Ambilight se razpoloženje in dinamika slike razširita preko zaslona, z neverjetnimi svetlobnimi učinki, ki so v skladu z dogajanjem. Sedaj ambilight spectra z novim aktivnim okvirjem presega omejitve gledanje TV-ja – osvetli in spreminja barve v skladu s sliko na zaslonu in jo gladko zlije s prostorsko svetlobo, ki polni vašo sobo.

NI DOVOLJ VIDETI, DA BI VERJELI, TO MORATE DOŽIVETI!

Ambilight rahlo osvetli zidove okoli vašega televizorja. To se samodejno spreminja tako, da se prilagaji oz. ujema z barvami, kontrastom in svetlostjo slike na zaslonu. Učinek je neverjeten. Vznemirjenje gledanja širše slike, vam bo dalo občutek, kot da ste v kino dvorani.

Ambilight prav tako pomaga ublažiti napenjanje oči in vizualno utrujenost. S tem nudi bolj sproščeno doživetje kot pri navadnem televizijskem sprejemniku.

Ambilight Spectra pri TV AUREA gladko zlije sliko in osvetlitev, ter za aktivnim okvirjem ustvari občutek, da sta si ti dve stvari eno.

SIJAJNA SLIKA

AUREA uporablja tudi najbolj inovativno tehnologijo slike in zvoka. Ima visko ločljiv zaslon in – za sijajno obdelavo slik – Perfect Pixel HD Engine. Tehnologija nudi najboljšo izkušnjo gledanja: najboljšo ostrino, gibanje, barve in najboljši možen kontrast.

NEVIDEN ZVOK

Ko boste gledali ta TV, se boste vprašali od kod prihaja ta zvok? Aurea ima vgrajenih 26 posameznih nevidnih zvočnikov (skupaj z 2 nizkotoncema), ki so skriti v okvit televizorja. Poganja pa jih tehnologija NXT in proizvajajo neverjeten zvok.

Napredna tehnologija AMBISOUND deluje izredno, ne glede na obliko prostora in vsakič, ko ste v njem. Opazili boste naraven zvok, ki izvira iz vsakega kotička vaše sobe. Med drugim je tudi izraz dovršenosti.

STILSKA OBLIKA

Ploščati TV AUREA pove veliko o vas in vašem domu, saj tudi izklopljen ustvari idilično okolje. Čisti geometrijski izgled, zdužen z aktivnim belim okvirjem združuje lepoto z igrivostjo.

AUREA RAZBLINI OBIČAJNOST IZGEDA TELEVIZORJEV IN TEHNOLOGIJE GLEDANJA. TO JE SKRAJNA IZKUŠNJA GLEDANJA PLOŠČATEGA ZASLONA.

Avtor: Vojka Horvat in Špela Kukovič

VIRI:

file:///C:/Documents%20and%20Settings/81626894/Local%20Settings/Temp/www.philips.com/aurea

http://mojmikro.com/?n=news&id=3037&start=40

http://www.ifa.philips.com/press-releases/37.html

http://www.preberi.si/content/view/272822/19/

http://www.youtube.com/watch?v=ulGs3nqRDk8

9 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ravno včeraj sem komentirala članek o OLED zaslonih, kako hitro gre razvoj naprej in danes predstavljate še en revulucionaren ekran oz. televizijo. Stvar se sliši zelo zanimiva, predvsem te barve. Verjamem, da bodo marsikoga zapeljale. :) Me pa prav zanima kako je to videti v živo.

Prijeten dan.

Martina V.

Anonimni pravi ...

Martina, predlagam ti, da si ga greš ogledati v Big Bang (Evropark), kjer ga že imajo.
Vendar pa je predstavljen na neposrečenem mestu, kar sredi trgovine. Zato te barve ne pridejo toliko do izraza, kot bi na beli površini v zatemnjenem prostoru.

LP, Špela K.

MiLaN pravi ...

Vse lepo in prav. Takšna Tv in takšna kakovost slike in zvoka. Meni je super da se je nardilo kaj na tem področju.
A vas smem vprašat kaj boste pa gledali gor?
Rekli boste ja dvdje pa kabelsko (mislim vsaj).
V Sloveniji še en čas nebo digitalne Tv (razen v privatni izvedbi) ali konkretno HD signala katerega podpira ta Tv.
Kaj potem takem boš s to televizijo.
Ta kabelski signal ki ga pa imamo sedaj je pa za koz***.
No nobenega nočem užalit, ki si misli kupit ta Tv, kar na dom z njim. Sam naj ne bo pol žalosten ko slika nebo nekak tak kot je prikazana na slikicah. Prav tako so dvdji prešvohni za takšno tv, saj ne pride do izraza.
HD-DVD in BlueRay Disk pa sta še predraga!

Ja pa smo spet tukaj - Slovenija mati rodna!!!
Lp

Anonimni pravi ...

Strinjam se z Martino glede barv slika,ki ste jo dodali k predstavitvi po mojem mnenju izgleda čarobno in te tako popelje v popolnoma drug svet.Glede tehničnih zadev pa bodo več povedali predstavniki moškega spola:)

Izbrana tema je bila tudi zame zanimiva pa čeprav nisem ravno tehničen tip saj ste jo posredovali na razumen način.

Lep pozdrav
Nina Ž

Anonimni pravi ...

Ja vidiš Milan na take volj tehnične stvari se pa jaz ne poznam v toliki meri, da bi lahko vedela, da te televizije ne bo mogoče še nekaj časa izkoristiti v njenem prvotnem namenu oz. z vsemi barvami, ki jih ponuja. Potemtakem se tudi meni zdi ne najboljša investicija.

Aha, Špela, hvala za informacijo. :)

Lep dan.

Martina V.

Unknown pravi ...

Kako gre hitro razvoj naprej. Po moje boš ob gledanju kakšnega filma na tej TV res užival, če bo vse tako barvno kontrastno in tudi zvoki bodo kar prihajali od nekod. Ampak je res tako kot je rekel Milan, še bodo morali dosti kaj drugega izboljšati, da bo ta TV popolnoma uporaben tudi za nas Slovence. Pa tudi to bodo hitro, saj gre razvoj hitro naprej.

Suzana

Anonimni pravi ...

Če bo kinematografski zaslon, se prav dobro sliši. Jaz sem vedno uživala v kinu. In če pomaga ublažiti napenjanje oči in vizualno utrujenost? Ni slabo... Zvok pa ima seveda pomembno vlogo...
Bomo videli...

Branka Fras

Anonimni pravi ...

Odlična predstavitev. Podana na ustrezen in vsestransko razumljiv način. V kolikor je resnično, poleg vsega navedenega, še ugodnejša varianta za čuvanje oči.. bi se človek temu težko odrekel.. Seveda, kot vedno, je vse, vsaj navzven, pogojeno poleg želje s financami, a zopet je tukaj pač prestiž, za katerega bodo prikrajšani mnogi. Zato je morda prvotno najboljša izvedba : kino varianta.. No.. in kino.. tam bi si ga pa prav rada ogledala v vseh njegovih razsežnostih - ter pri tem poudarila, da sem nekako prepričana, da če si bi kdaj navedeno ogledala v prihodnosti z morebitnim predstoječim partnerjem, ki bi mi zagotovo pomenil več kot tehnika, bi mi bilo pa vseeno, kakšna tehnika je pred menoj, kakšen ekran in kakšne barve vplivajo name.. vem, mi bo zagotovo to, kar bom imela v sebi, vredno več oziroma mi bo pomenilo največ, ne glede na to, kakšna tehnologija se bo bohotila pred - nama.

Sara T.

Anonimni pravi ...

Ja ta, TV rano ni nevem kak nov, saj je že kako leto zunaj.

Sam sem si ga tudi namenil kupit vendar se nisem odločil zanj, čeprav so delali ful veliko reklamo za njega. Govorili so, da je res nevem kako nekaj novega, vendar se mi ni videl tako zelo. Res je, da lepo zgleda, vendar lahko tudi rahlo moti, pa tudi odvisno od prostora kjer imaš postavljen ta TV. Sam sem se rajši odločil na malo večji TV in boljšo firmo,ker so ti bili prilično dražji. In niso se mi ravno vidili preveč.

Morda pri naslednjem nakupu.

Tadej.H.