20. maj 2008

Najboljši slovenski inovatorki

V Seulu v Južni Koreji so svoje izume predstavile inovatorke. Med njimi sta bili tudi Slovenki Katja Vrhovnik in Milena Potočnik.

Fizioterapevtka Katja Vrhovnik je za posebni obesek, ki naj bi v 20 minutah povrnil energijo tudi najbolj utrujenemu človeku, pridobila zlato medaljo in navdušila mednarodno žirijo. Čeprav zdravniki ne smejo potrditi, ali obesek deluje, ker so s Hipokratovo prisego podpisali, da se z alternativno medicino ne bodo ukvarjali, Vrhovnikova pravi, da ga posamezniki odobravajo.

Milena Potočnik pa je nagrado dobila z "razbremenjevalnikom hrbtenice". Tudi ona je fizioterapevtka in zato dobro ve, kakšno napravo potrebujejo bolniki z bolečinami v vratu in križu. Povedala je, da je to že njen tretji prototip, namenjen pa je za razteg vratnega in križnega dela hrbtenice.

Po pravilih ministrstva za gospodarstvo se inovatorji na razpise za javna sredstva lahko prijavijo le, če so s svojimi podjetji vključeni v organizacije s statusom inovacijskega inkubatorja ali tehnološkega parka, poroča TV Slovenija. Ker združenje Aktivni slovenski inovatorji tega statusa zaenkrat nima, izumitelji le s težavo pridobivajo denar iz državnega proračuna, čeprav so njihovi mednarodni uspehi stalnica.

Vir: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=9&c_id=173821&rss=1

Objavil: Milan K.





2 komentarja:

Unknown pravi ...

Zanima me, kje bi se dalo pridet do tega posebnega obeska (ce se sploh da) in kaksna je cena. Ce bi bila cena dosegljiva, bi marsikdo, ki mu primankuje energije, poizkusil...

Lp,
Simona L.

MiLaN pravi ...

Pozdravljena!
Poskušaj in se pozanimaj na spodnji spletni strani in e-mailu!

Stran: http://www.zdravilnigaj.si
E-mail: zdravilnigaj@gmail.com

lep pozdrav