21. maj 2008

Ko skrb na plaži postane preteklost

Zaradi vse večjega zavedanja o škodljivosti prekomernega sončenja, je Oregon Scientific izdelal prenosno napravico, ki vam bo v pomoč pri zaščiti vaših otrok pred UV žarki, saj vam izračuna okviren najdaljši čas sončenja glede na trenutne razmere. Z napravico BBW213 najprej s pritiskom na tipko izmerite trenutni indeks UV žarkov (na neposrednem soncu ali v senci). Stopnja UV indeksa se prikaže z barvno lestvico za vrednosti 0 do 25. Napravica vam bo nato - glede na predhodno vnesene vrednosti tipa vaše kože in zaščitnega faktorja SPF ter seveda izmerjenega UV indeksa - izračunala najdaljši dovoljeni čas izpostavljenosti soncu. Dobljeno vrednost lahko nato tudi vnesete v časovnik, ki vas bo s piskajočim alarmom ob izteku časa opozoril, da je bilo sončenja dovolj.
Poleg omenjenega vas napravica seznanja tudi s podatki o stopnji vlažnosti zraka, trenutnem času in prikazom vremenske napovedi za od 12 do 24 ur vnaprej. Priročno ohišje je odporno proti kapljicam vode. Skratka idealni pomočnik nadzora vremenskih razmer za brezskrbno družinsko zabavo na plaži.

Avtor: Antonjana Šuc
Vir: www.racunalniske-novice.com

10 komentarjev:

Rok pravi ...

razveseljiva novica predvsem za predstavince nežnejšega spola:)...jaz osebno sem bolj pristaš hladovine oz. senc, tako da me tale izum ni nekaj preveč ˝ganu˝:)

Rok Nemec

Anonimni pravi ...

Zelo dobra stvar, saj se dandanes vsi zavedamo nevarnosti sončnih žarkov. S tem si bomo pomagali, da bomo pravočasno odšli v senco in se ohladili z pijačo. Mogoče z pivom?

lp
Mišo Tanasić

Unknown pravi ...

Fajn stvarca za tiste, ki se radi nastavljajo visokim temperaturam. Meni osebno je boljše ležanje v senci s hladno pijačo v roki. :)

Jasmina Ahej

Unknown pravi ...

Dobra zadeva za današnje časa, ko se ljudje zelo radi izpostavljajo nevarnim sončnim žarkom, da bi dobili lepo porjavelo kožo. Vendar pa se malo kdo zaveda škodljivosti sončnih žarkov, zato je ta stvar zelo koristna, da nas bo opomnila, da s sončenjem ne smemo pretiravati.
Zanima me koliko ta stvar stane?

Andreja Kligl

alenka pravi ...

Tale izum bo prišel prav tistim, ki vedno pretiravajo pri sončenju. mogoče sem jih bo dotaknil in bodo začeli razmišljati, da je pretirano nastavljanje soncu škodljivo.

lep pozdrav
Alenka Rošer

alenka pravi ...

Tale izum bo prišel prav tistim, ki vedno pretiravajo pri sončenju. mogoče sem jih bo dotaknil in bodo začeli razmišljati, da je pretirano nastavljanje soncu škodljivo.

lep pozdrav
Alenka Rošer

Unknown pravi ...

Obozujem soncne zarke (pa ne zato, da bi dobila temno polt). res je, da pozabljamo, da kreme za soncenje "drzijo" zascito nekje maximalno do 2h ur, potem pa je potrebno kreme ponovno nanest. Ta naprava bi nas znala spomnit, da se je potrebno ponovno zascitit. Mogoce bo pa kaksen kozni rak manj...

Lp,
Simona L.

Anonimni pravi ...

Ta napravica bi bila super za vse nas, ki se radi sončimo.Upam, da bo zaradi te naprave, kak rak manj, vendar tistim, ki so obsedeni s sončenjem tak in tak ne bi koristla ker je sigurno ne bi uporabljali.

Aleksandra Polajžer

Anonimni pravi ...

Super zadeva, sploh za ljudi, ki imajo občutljivejšo kožo in se naj ne bi "pražili" na soncu..zdaj bodo vsaj lahko pravočasno se umaknili in se s tem izognili morebitnim težavam.

Samo Merc

Anonimni pravi ...

No ja, ... stvar je zelo zanimiva in praktična za tiste, ki so bolj občutljivi. Vendar jaz je ne bi kupila, ker uživam na soncu in me nič ne spravi v senco, ...še tako visok UV faktor :)

Drugače pa ... lepe počitnice ;)

Natalija Novak