23. januar 2008

Večpredstavnost v očesu

Večpredstavnostna očala postajajo vse bolj priljubljena, saj zagotavljajo kakovostno predvajanje videovsebin na zasebnem zaslonu in to kjerkoli, si to zaželimo. Uporabnim napravam lahko štejemo v slabost le velikost in težo, ki številne uporabnike ovirata pri gledanju priljubljenega filma. Ti težavi naj bi v bližnji prihodnosti odpravile elektronske leče, saj bomo z njimi lahko predvajali videovsebine kar na površini očesa. Prvi prototip večpredstavnostnih leč je bil izdelan na osnovi rdečih LED diod, ki grafične vsebine izrisujejo neposredno na vidni živec v očesu. Na prve elektronske leče namenjene prodaji bo potrebno še nekoliko počakati, saj lahko zdajšnji model brez posledic uporabljamo le do 20 minut. Večpredstavnost v očesu naj bi po ocenah strokovnjakov postala resničnost do leta 2012. O ceni tovrstnih zaslonov lahko zaenkrat le špekuliramo.

Vir: http://www.racunalniske-novice.com/main/index.php?page=clanek&cmd=clanek&id_news=14430&hash=e7b3228d5886ee00fb3294dc71f5fc57

Objavil: Milan Kren

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Še ena zelo zanimiva tema in vredna debate. Tukaj se spet pojavijo pomisleki tako daleč bo še šla tehnika? Razvoj v zadnjih letih je res "podivjal".

Če bodo znali razviti takšna očala oz. leče, ki bodo imele minimalen škodljiv vpliv ali pa nič, bo to po moji oceni zelo prodajana ocena. Seveda pa moramo počakati tudi na ceno.

Prijeten večer.


Martina V.