6. januar 2008

Apple iPhone















Apple se je z iPhone-om vključil tudi v področje mobilne telefonije. Vključuje poleg iPoda še telefonijo in internet. Revolucionarno je Multi-touch-Display, ki še tak ni nastopal. Uporablja se s prstnim dotikom. Trenutno obstajata dve verziji iPhone-a in sicer 4GB model, ki v ZDA stane 499$ in 8GB model, ki stane 599$.

Tehnične lastnosti




Telefonija:

Z samim dotikom na ime ali številko lahko nekoga pokličemo. Poleg tega še lahko naredimo seznam pomembnih oseb. Na iPhone-u imamo tudi tipkovnico, ki sproti misli in nam predlaga besede in nam popravi napake v besedi. Ponuja nam tudi 2Mp kamero.


iPod:

iPhone je široko zaslonski, ki nam ponuja poslušanje glasbe in gledanje video posnetkov na 3,5'' barvnem zaslonu. Z iPhonom je možno sinhronizirati vsebine z iTunes-a s pc-jem.


Internet:

Poleg HTML-email-Client nam iPhone ponuja še Safari. Safari ima vgrajen Google in Yahoo!












Viri:
http://www.apple.com/


Tamas Bogdan

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ni slabo. Vendar ni najbolj primeren za vse, s temi prstnimi dotiki. Kaj pa starejši, pa tisti ki majo debelejše prste? Drugače bi ga pa jaz kar probala.

Branka Fras

Anonimni pravi ...

Res super telefon, cena je tudi primerna. Če gledamo konkurenco, za tak telefon pod 400€ ga ni. Telefon je izjemen, nudi veliko stvari. Predvsem pa se mi dopade ekrat na prstni dotik. Ta problem z debelimi prsti so gotovo rešili. Za starejše pa tako verjetno ni namenjen, ampak je namenjen predvsem za mlade ljudi, ki obvladajo tehnologijo in delo z tako naprednim telefonom.

Tadej.H.

Anonimni pravi ...

iPhone je res super. Moj prijatelj ga ima ze kar nekaj časa. Kupil ga je v ZDA in mu ga je nekako uspelo preuredit tako, da mu dela tudi tukaj. IT-jevci pač imajo svoje posebne sposobnosti. :)

Anja Knežević

Unknown pravi ...

Izjemno dober iPHONE. Všeč mi je, da lahko dosti opravimo na prstni dotik. Mislim, da bo šel zelo v promet, ker je tudi cena primerna. Malo še počakajmo da pride v Slovenijo, no razen če gremo po njega v ZDA.

Lp

Suzana

Anonimni pravi ...

Zelo zanimiva zadeva. Nekaj novega na področju mobilne telefonije. Zelo mi je všeč njegov dizajn in funkcije. Moj prijatelj ga ima in je zelo zadovoljen z njim.

Jasmina S.