1. januar 2008

PREOBRAZBA GOSTINSKEGA LOKALA

Gre za prenovo oziroma preobrazbo gostinskega lokala. Gostinski lokali so za druženje, potešitev žeje in lakote ter za praznovanje raznih zabav in včasih tudi za izpoved stvari katerih drugje ne moraš povedati (gost se izpove natakarici o svojih osebnih težavah). Ta lokal, katerega bi jaz prenovila, je odprt od jutra do poznega večera, v katerem pa sedaj manjka dinamično vzdušje. S prenovitvijo bi bil ta lokal konkurenčen od drugih, saj v tistem okolišu ni nikjer lokala, ki bi bil novejši, v podeželskem slogu in ki bi imel igralne avtomate, ter sobo za kadilce. Ta lokal ima tudi veliko prednost, saj leži ob glavni cesti Slovenska Bistrica – Majšperk. Z novo opremo bi prišle tudi druge natakarice, katere bi bile posebej »naučene« kako delati s temi gosti.

Ta lokal je v zelo slabem stanju. Lastniki ga niso prenovili od odprtja le-tega. Lokal že obratuje 13 let v istem ozračju. Menim, da bi bil to dober začetek za spodbudo lastnika k prenovitvi lokala. Lokal bi bil v podeželskem slogu. V lokal bi namestila nove stole in mize, kateri bi bili v barvi smreke in bolj udobni. Šank - ki bi bil v enakem lesu - bi podaljšala, saj gostje najraje sedijo oziroma stojijo za šankom. Opremila bi ga z različnimi modernimi vzorci in zraven namestila veliko število visokih stolov. Stene in strop lokala bi prepleskala v bež in vinsko rdeči barvi, z raznimi vzorci. Terasi, katera je pokrita, bi dala drugačne ploščice in drugačne stole in mize, saj so ti zelo neudobni in mrzli. Zaradi protikadilskega zakona, bi sobo, ki je bila prej za nekadilce spremenili v sobo za kadilce in vanjo postavili ročni nogomet in pikado. Tako kot ročni nogomet kot pikada bi bila zastonj in s tem bi zelo pripomogla k boljšemu vzdušju lokala. Lokal bi bil primeren za mlade in starejše goste, kateri so lahko tako podeželskega rodu ali mestnega. Ta preobrazba bi rešila velik problem, ker bi z boljšimi stoli in mizami pripomogli k temu, da bi gostje bolj udobno sedeli in s tem lažje premlevali svoje probleme s prijatelji. S tem bi se povečalo število gostov in boljše vzdušje v lokalu.

s psom v lokal
dva razloga za obisk lokala

Ines Miklaužič



3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Gre za dobro idejo. s tem bi se sigurno povečalo število gostov. Sploh pa, če bi naredili sobo za kadilce, saj namreč ta protikadilski zakon še vedno dela mnogim gostincem sive lase. Pa tudi igralni avtomati so marsikje pogrešljivi. Upam,da ti bo uspelo.
P.S. Videja sta full dobra.

Branka Fras

Anonimni pravi ...

Ja ideja je res dobra, in investicija bi se kmalu splačala. Čim prej na delo : )

Tadej.H.

Anonimni pravi ...

Dobra ideja, ne vem poznam sicer tega lokala in ne vem na kakšni lokaciji je, vendar pa mislim, da če bi se že spustila v tako veliko investicijo, bi bilo mogoče pametneje odpreti nekaj svojega. Lahko pa, da so stranke tega stila v tej gostilni že tako navajene, da jim spremembe ne bi ustrezele. Malo za premislek. Drugače pa si ful dobr opisala kako bi vse spremenila,čestitam.

Tina Rošer